Ισχυρός σεισμός στην Αμφίκλεια – Τι λένε οι επιστήμονες | Video

ισχυρός-σεισμός-στην-αμφίκλεια-τι-λέ-84736

seismos athina

Μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ήταν η ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στο λεκανοπέδιο και στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Αρχικά το αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου είχε καταγράψει δόνηση της τάξης των 5,3 βαθμών.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόνηση σημειώθηκε στις 12:06 στην περιοχή της Αμφίκλειας, και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 121 χιλιομέτρων ΒΔ της Αθήνας και τεσσάρων χιλιομέτρων ανατολικά της Αμφίκλειας. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι είχε προηγηθεί μικρότερη δόνηση, μεγέθους 4,2 βαθμών στις 12:03.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής Σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, το εστιακό βάθος ήταν επιφανειακό και υπολογίζεται περίπου στα 20 χιλιόμετρα. Ο κ. Μακρόπουλος ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι ο σεισμός αυτός δεν έχει καμία σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης. Η περιοχή είναι γνωστή, πρόσθεσε, παρακολουθούμε την εξέλιξη και είναι κρίσιμο το πρώτο 48ωρο.

 

Πηγή : real

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook