Ταξιδεύουν λιγότερο… σερφάρουν περισσότερο οι Έλληνες

ταξιδεύουν-λιγότερο-σερφάρουν-περι-89541

woman on beach working on  laptop against the seaΣτο μισό έχουν μειωθεί την τελευταία τριετία τα ταξίδια που πραγματοποιούν κατά μέσο όρο οι Ελληνες, καθώς η κρίση έχει περικόψει δραστικά τις… αποδράσεις. Την ίδια στιγμή ο ένας στους δύο κλείνει πλέον τα αεροπορικά του εισιτήρια από το Ιντερνετ.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ποσοτική τηλεφωνική έρευνα που πραγματοποίησε στην αγορά της Ελλάδας το διεθνές online ταξιδιωτικό πρακτορείο travelplanet24.

Συγκεκριμένα, το 57% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πραγματοποιεί την κράτηση των αεροπορικών εισιτηρίων μέσω Ιντερνετ. Από το σύνολο των ταξιδιωτών που πραγματοποιούν ηλεκτρονικά τις κρατήσεις τους, το 31% επιλέγει να τις πραγματοποιήσει μέσω ενός διαδικτυακού ταξιδιωτικού γραφείου, ενώ το υπόλοιπο 26% προτιμά τις σελίδες των αεροπορικών εταιρειών.

Αυτοί που εμπιστεύονται περισσότερο το Διαδίκτυο για τον προγραμματισμό των ταξιδιών τους είναι κατά κύριο λόγο όσοι έχουν καθημερινή επαφή με το Ιντερνετ, καθώς μόνο το 10% όσων επιλέγουν τις ηλεκτρονικές κρατήσεις «σερφάρουν» μία με δύο φορές την εβδομάδα ή και λιγότερο.

«Βουτιά» όμως έχει κάνει ο αριθμός των ταξιδιών που κάνουν πλέον οι Ελληνες. Ετσι, ενώ το 2009 ο μέσος όρος ταξιδιών που πραγματοποιούσαν έφτανε τα 4,3 τον χρόνο, το 2012 ο μέσος όρος του δείκτη ταξιδιών έπεσε στα 2.

Παράλληλα, αρκετοί είναι εκείνοι που αποκάλυψαν ότι ταξιδεύουν μόνο μία φορά τον χρόνο. Από αυτούς η συντριπτική πλειονότητα (94%) ταξιδεύει για προσωπικούς λόγους, ενώ μόνο το 6% για επαγγελματικούς λόγους.

Από την πλευρά τους, όσοι κάνουν περισσότερα από τρία ταξίδια τον χρόνο ταξιδεύουν τόσο για αναψυχή όσο και για τις ανάγκες της δουλειάς τους.

Το 75% του συνολικού δείγματος δεν έκανε κανένα επαγγελματικό ταξίδι την περασμένη χρονιά και το 8% κανένα ταξίδι για προσωπικούς λόγους.

Πηγή: Έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook