Ταξίδι στην Βενετία του Βορρά | Photos

ταξίδι-στην-βενετία-του-βορρά-photos-762986

Η πρωτεύουσα της Σουηδίας βρίσκεται στην ανατολική ακτή της χώρας στην είσοδο της λίμνης Μαλάρεν και είναι χτισμένη πάνω σε 14 νησιά.

Η «πόλη ανάμεσα στις γέφυρες», όπως σημαίνει το όνομά της συνδυάζει μεσαιωνικούς οικισμούς, επιβλητικά παλάτια και πρωτοποριακά κτίρια. Η Στοκχόλμη συχνά χαρακτηρίζεται και ως «Βενετία του Βορρά» και αποτελεί δημοφιλή προορισμό με τη γοητεία του αρχιπελάγους της Βαλτικής και τους ευγενικούς κατοίκους.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Ιστορικό Μουσείο για να μάθει την αλήθεια πίσω από τις ιστορίες για τους Βίκινγκς και να ανακαλύψει το Χρυσό Δωμάτιο με τους θησαυρούς από ασήμι και χρυσάφι. Ακόμη, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στο νησί Skeppsholmen που φιλοξενεί έργα των Πικάσο, Ματίς, Νταλί, Πόλοκ και Καντίνσκι.

Στο Mουσείο Βάσα θα δει από κοντά ένα αυθεντικό πλοίο-ναυάγιο του 17ου αιώνα, άριστα διατηρημένο έξω από το νερό και στο Μουσείο Νόμπελ ξεδιπλώνεται η ιστορία της απονομής των διάσημων βραβείων της Σουηδικής Ακαδημίας, από το 1901 ως σήμερα.

Στο βόρειο άκρο της παλιάς πόλης δεσπόζει το Βασιλικό Παλάτι, ένα μπαρόκ ανάκτορο του 18ου αιώνα και έδρα της σουηδικής βασιλικής οικογένειας. Το Θησαυροφυλάκιο, το μουσείο Tre Kronor που αφηγείται τη μεσαιωνική ιστορία του σουηδικού στέμματος και το μουσείο αρχαιοτήτων του βασιλιά Γουσταύου ΙΙΙ, αποτελούν τα κυριότερα αξιοθέατά του.

Μόλις επτά λεπτά από το κέντρο της Στοκχόλμης βρίσκεται μια καταπράσινη όαση στο νησί Djurgården, με ζωολογικό κήπο, ενυδρείο, μουσεία και το υπαίθριο πάρκο Skansen που φιλοξενεί ολόκληρη τη Σουηδία σε μικρογραφία.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook