Ταμπουρωμένοι ύποπτοι σε διαμέρισμα στο Παρίσι | Aναφορές για νεκρούς

ταμπουρωμένοι-ύποπτοι-σε-διαμέρισμα-305330

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα εκτεταμένη αστυνομική επιχειρήση στο Σαν Ντενί του βόρειου Παρισιού με στόχο διαμέρισμα στο οποίο θεωρείται ότι βρίσκεται «αριθμός υπόπτων» των αιματηρών επιθέσεων. Πυροβολισμοί και εκρήξεις κατά την πολιορκία του διαμερίσματος, αναφορές για τραυματίες.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στόχος της επιχείρησης που οδήγησε στο διαμέρισμα ήταν ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο «εγκέφαλος» που πιστευόταν ότι βρίσκεται στη Συρία -ασαφές ακόμη αν βρίσκεται στο σημείο.

parisi 2Η τοπική αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής να μην βγούν στο δρόμο, ενώ οι δρόμοι γύρω από το διαμέρισμα είναι γεμάτοι περιπολικά, ασθενοφόρα και ισχυρές δυνάμεις αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων (RAID). Στρατιωτικές δυνάμεις έφτασαν μετά την έναρξη της επιχείρησης.

Η πολιορκία στο διαμέρισμα ξεκίνησε πριν στις 05:00 (ώρα Παρισιού) και σύμφωνα με αναφορές στο Reuters, βρίσκεται «αριθμός υπόπτων». Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, ότι στο στόχαστρο της επιχείρησης βρίσκεται ο Αμπαούντ, κάτι που στη συνέχεια μετέδωσε ξεχωριστά και το Reuters επικαλούμενο πηγές της εισαγγελίας.

parisi 3Ο Αμπαούντ, εκ Βελγίου, πιστευόταν ότι βρίσκεται στη Συρία -το εάν βρίσκεται μέσα στο διαμέρισμα είναι ακόμη άγνωστο.

Έχουν ακουστεί τουλάχιστον επτά εκρήξεις, άγνωστης ακόμη φύσης -ενδεχομένως η αστυνομία να εξουδετερώνει ύποπτα αντικείμενα γύρω από το διαμέρισμα. Διαρκώς ξεκινούν να ακούγονται και σταματούν πυροβολισμοί.

Ανεπιβεβαίωτες αναφορές στη γαλλική Monde, η οποία επικαλείται την αστυνομία, μιλούν για «δύο τραυματίες ή νεκρούς», κάτι που δεν μπορεί να διαπιστωθεί όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση. Στη συνέχεια, και το γαλλικό πρακτορείο μίλησε για έναν νεκρό.

parisi 4Η επιχείρηση γίνεται γύρω από διαμέρισμα πολύ κοντά στο Stade de France, το οποίο είχε γίνει στόχος των επιθέσεων με βομβιστές καμικάζι.

Σύμφωνα με τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFMTV, κάποιοι από τους αστυνομικούς τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί BFMTV και iTele έδειξαν ερασιτεχνικό βίντεο από την επιχείρηση, ενώ μάρτυρες από την περιοχή λένε ότι ακούστηκαν διασταυρούμενα πυρά.

Μετρό και λεωφορεία δεν κινούνται σε σχεδόν ολόκληρο το Σαν Ντενί. Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν και η τοπική αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους να μην βγουν στο δρόμο.

Συνολικά, τουλάχιστον 129 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις της Παρασκευής.

Πηγή : in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook