Τέρμα τα χαϊλίκια… Και οι Χανιώτες νοικιάζουν τα εξοχικά τους

τέρμα-τα-χαϊλίκια-και-οι-χανιώτες-νοι-54161

viles1Περιζήτητες είναι οι βίλες – εξοχικές κατοικίες από ξένους τουρίστες, οι οποίοι ονειρεύονται να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα «στο δικό σου σπίτι». Μάλιστα, τα Χανιά, έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε κορυφαίο προορισμό, με τιμές που κυμαίνονται από 2.000-2.500 ευρώ την εβδομάδα σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του Έθνους.

Δυστυχώς, όλο και περισσότεροι Χανιώτες, αναγκάζονται πλέον να αναζητήσουν επιπλέον εισόδημα με κάθε τρόπο, αφού οι οικονομικές υποχρεώσεις «τρέχουν» και τα δάνεια πιέζουν. Έτσι, πολλοί είναι αυτοί που αντί να απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο εξοχικό τους… επιλέγουν να το νοικιάζουν, σε αλλοδαπούς φυσικά τουρίστες που δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Έτσι, σε πολλά πλέον χωριά, κυρίως στον Αποκόρωνα αλλά και στον Πλατανιά, σε παραλία και ενδοχώρα, τα χωριά  ξαφνικά έχουν γεμίσει με αλλοδαπούς κατοίκους.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ,

«η προσφορά εξοχικών κατοικιών έχει αυξηθεί εφέτος, καθώς αρκετοί ιδιοκτήτες προτίμησαν να τα παραχωρήσουν έναντι αμοιβής, με σκοπό την ενίσχυση του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Όσο για τις τιμές, αυτές διαμορφώνονται από 2.500 – 4.500 ευρώ την εβδομάδα για τις περιζήτητες περιοχές και για σπίτια που πληρούν τις προδιαγραφές των ξένων.

Αυτά προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από έρευνα που έκανε η εταιρεία E – Real Estates και συμπεριέλαβε περισσότερες από 40 περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, η «βασίλισσα» των διακοπών δεν είναι η Μύκονος, όπως όλοι νομίζουν, αλλά οι Σπέτσες.

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι πιο «καυτοί» μήνες για τη μίσθωση μίας βίλας ανά εβδομάδα. Τα ποσά που ζητούν οι ιδιοκτήτες κυμαίνονται από 2.500 έως 4.500 ευρώ, ενώ τον Ιούνιο το κόστος για το ίδιο σπίτι διαμορφωνόταν στις 2.000 ευρώ. Οι τιμές αρχίζουν να μειώνονται από τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και πέφτουν έως 60%.

viles_estate

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook