Τέρμα τα δίφραγκα… Στο Taxis συνδεδεμένες όλες οι ταμειακές μηχανές

τέρμα-τα-δίφραγκα-στο-taxis-συνδεδεμένες-389000

Σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το ηλεκτρονικό σύστημα Τaxis, προβλέπει το νομοσχέδιο για το «πλαστικό χρήμα», με στόχο τη μείωση της φοροδιαφυγής.

Η φορολογική διοίκηση μπαίνει σε νέα εποχή από το 2017. Οπως προκύπτει από το άρθρο 69 του νομοσχεδίου, οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες υποχρεούνται να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά σε βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τα στοιχεία των εκδιδόμενων λογιστικών αρχείων, ανεξαρτήτως της μεθόδου έκδοσης αυτών. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και οι χειρόγραφες αποδείξεις θα πρέπει να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη βάση δεδομένων της ΓΓΔΕ.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, όπως γράφει η Καθημερινή, εξηγούν ότι ετσι θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο η καταγραφή της συναλλαγής και η φορολογική διοίκηση θα μπορεί να ελέγχει τον τζίρο των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Η διασύνδεση ταμειακών μηχανών και φορολογικών μηχανισμών θα οδηγήσει και στην κατάργηση των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών- προμηθευτών που υποτίθεται ότι υποβάλλονται σε μηνιαία βάση από τις υπόχρεες επιχειρήσεις (ο νόμος εφαρμόζεται διασταλτικά και με καθυστερήσεις).

Το μόνο ανησυχητικό στο σχέδιο νόμου είναι ότι δεν παρέχονται συγκεκριμένες λεπτομέρειες για την εφαρμογή του μέτρου, όπως επίσης και η ημερομηνία έναρξης της διασύνδεσης των ταμειακών με το Τaxis.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook