Τέλος στις άδειες κυκλοφορίας σε λευκό χαρτί

τέλος-στις-άδειες-κυκλοφορίας-σε-λευκ-354359

Όσοι έχουν αγοράσει αυτοκίνητο, καινούργιο ή μεταχειρισμένο τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει για άδεια κυκλοφορίας ένα απλό λευκό χαρτί, μια μηχανογραφημένη εκτύπωση με μια σφραγίδα που το καθιστά επίσημο έγγραφο. Ο λόγος είναι πολύ απλός: δεν υπάρχει το ειδικό πράσινο έντυπο που κανονικά συνοδεύει κάθε όχημα ως άδεια κυκλοφορίας.

Μάλιστα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, το λευκό αυτό έντυπο να φθείρεται ή να χάνεται εύκολα, λόγω ακριβώς του ότι είναι ένα απλό λεπτό χαρτί. Μοναδικές εξαιρέσεις που παίρνουν το κανονικό πράσινο έντυπο είναι οι ιδιοκτήτες φορτηγών και όσοι πρόκειται – αποδεδειγμένα – να ταξιδέψουν με το όχημά τους στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, στελέχη του υπουργείου Μεταφορών διαβεβαιώνουν πως από τις 21 Απριλίου οι νέες άδειες κυκλοφορίας θα εκδίδονται στα πράσινα έντυπα και όχι σε λευκό χαρτί, καθώς αναμένεται μέχρι τότε να έχει ολοκληρωθεί η σχετική προμήθεια υλικού από το υπουργείο Υποδομών.

Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο ανατέθηκε στη μειοδότρια εταιρεία (του τρίτου και τελευταίου άγονου διαγωνισμού που έγινε τον Οκτώβριο), η εκτύπωση 3.200.000 εντύπων αδειών κυκλοφορίας, τα οποία επρόκειτο να παραδοθούν τον Φεβρουάριο, αλλά τελικώς καθυστέρησαν και το υλικό θα είναι διαθέσιμο τον Απρίλιο.

Όσον αφορά τις άδειες που έχουν ήδη εκδοθεί σε λευκά χαρτιά, δεν υπάρχει ακόμη καμία πρόβλεψη, καθώς ο αριθμός τους θεωρείται πολύ μεγάλος. Η αντικατάστασή τους πιθανότατα θα γίνει σε δεύτερο χρόνο και σταδιακά (π.χ. στις μεταβιβάσεις λόγω αγοροπωλησίας), καθώς αποφασίστηκε από το υπουργείο Υποδομών πρώτα να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην έκδοση των νέων αδειών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook