Τέλος Ιουλίου η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος

τέλος-ιουλίου-η-πρώτη-δόση-του-φόρου-ει-154718

tameioΞεκαθαρίζει το τοπίο με την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος.

Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας στη Βουλή γίνεται επίσης σαφές ότι η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά ως την 31η Ιουλίου 2014, παρά την παράταση που δόθηκε στην υποβολή των δηλώσεων αυτών έως 14 Ιουλίου την περασμένη εβδομάδα.

Οι επόμενες διμηνιαίες δόσεις θα εξακολουθήσουν να «τρέχουν» και αυτές με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Έτσι, η δεύτερη δόση θα πρέπει να καταβληθεί ως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου και η τρίτη δόση έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου 2014.

Ειδικά για φορολογούμενους με συνολικό οφειλόμενο φόρο εισοδήματος έως 300 ευρώ, η εξόφληση θα πρέπει να γίνει εφάπαξ έως τις 29 Αυγούστου.

Την ίδια στιγμή 1 στις 3 φορολογικές δηλώσεις που δεν έχουν υποβληθεί έως σήμερα βρίσκεται σε καθεστώς προσωρινής αποθήκευσης στο Taxisnet.

Η απροθυμία των φορολογουμένων να υποβάλουν δηλώσεις έχει προκαλέσει προβληματισμό στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, καθώς μέχρι και πριν λίγες μέρες είχαν υποβληθεί λιγότερες από 4,2 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις, σε σύνολο 5,8 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις φορολογικές δηλώσεις που δεν έχουν υποβληθεί ακόμη, οι 500.000 είναι προσωρινά αποθηκευμένες στο σύστημα.

Πηγή: newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook