Τέλη κυκλοφορίας… με το μήνα | Από σήμερα σε ισχύ το μέτρο

τέλη-κυκλοφορίας-με-το-μήνα-από-σήμε-139287

pinakidesΑπό σήμερα τίθεται σε ισχύ το μέτρο της καταβολής των τελών κυκλοφορίας με τον… μήνα.

Ετσι όσοι ιδιοκτήτες ΙΧ είχαν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους μπορούν να απευθύνονται στις εφορίες για να τις παραλάβουν, πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους.

Χθες πολλοί ιδιοκτήτες πήγαν σε εφορίες, χωρίς όμως να μπορέσουν να πάρουν τις πινακίδες τους, καθώς το απόγευμα εκδόθηκε η σχετική εγκύκλιος και ως εκ τούτου το νέο καθεστώς πληρωμής τελών τίθεται σε ισχύ από σήμερα.

Εξάλλου, «κουστούμι φόρου» ετοιμάζει η Εφορία σε εταιρείες και ελεύθερους επαγγελματίες που πραγματοποίησαν έστω και μία «συναλλακτική κίνηση» στο Taxis την τριετία 2011-2013, χωρίς, όμως, να έχουν υποβάλει τις σχετικές δηλώσεις. Αυτοί οι φορολογούμενοι, για να αποφύγουν τον φόρο που θα τους προσδιορίσει από μόνη της η Εφορία, έχουν τελευταία ευκαιρία μέχρι τις 20 Ιουνίου να εκπληρώσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους, εφόσον είναι ενεργές οι επιχειρήσεις τους, ή να προχωρήσουν σε διακοπή εργασιών.

Οι διατάξεις

Σε αντίθετη περίπτωση από την 1η Ιουλίου θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις για τον εκτιμώμενο προσδιορισμό του φόρου. Με βάση τον νέο Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών οι εφορίες έχουν τη δυνατότητα να επιβάλουν κατ’ εκτίμηση φόρο σε όσους δεν εκπληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις που αφορούν υποβολή δηλώσεων.

Ο φόρος υπολογίζεται με βάση όλα τα επίσημα και ανεπίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Εφορία, όπως για παράδειγμα παλαιότερες φορολογικές δηλώσεις, στοιχεία για συναλλαγές με άλλες επιχειρήσεις κ.ά. Ο κατ’ εκτίμηση φόρος διαγράφεται, όταν ο φορολογούμενος υποβάλλει ο ίδιος τις φορολογικές του δηλώσεις.

Ειδικότερα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη καλούνται όλες οι επιχειρήσεις (φυσικά, νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες), που χωρίς να έχουν εκπληρώσει στο σύνολό τους τις φορολογικές τους υποχρεώσεις παρουσιάζουν έστω και μία «συναλλακτική κίνηση» στο Taxis από 1ης Ιανουαρίου 2011 έως 31 Δεκεμβρίου 2013, να προσέλθουν στην Εφορία τους προκειμένου να εκπληρώσουν τις εκκρεμείς φορολογικές τους υποχρεώσεις, εφόσον συνεχίζουν να ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα ή να υποβάλουν δήλωση διακοπής στην περίπτωση που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα ή να υποβάλουν δήλωση μεταβολής εργασιών με σκοπό να θέσουν την επιχείρησή τους σε «αδράνεια».

Πηγή: ethnos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook