Βάμβουκας: «Όχι» σε επιχειρηματικές δραστηριότητες στο Στρατόπεδο Μαρκοπούλου

βάμβουκας-όχι-σε-επιχειρηματικές-δ-662760

Τρία σημαντικά θέματα των Χανίων, το στρατόπεδο Μαρκόπουλου, οι εξορύξεις και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συζητήθηκαν στο πανελλήνιο συνεδρίο των οικολόγων – πρασίνων που φιλοξενήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (ΕΒΕΧ).

Τις εργασίες της Κυριακής, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί και για τα τρία, όπως του τα έθεσε ο εκπρόσωπος των οικολόγων πρασίνων και υποψήφιος βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 (στην εκλογική συνεργασία των δύο) Κώστας Διάκος.

Βάμβουκας: Μέσα στο καλοκαίρι οι υπογραφές για το Μαρκόπουλο

Αναφερόμενος στην αξιοποίηση του -υπό παραχώρηση- στρατοπέδου, ο κ. Βάμβουκας τόνισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν συμφωνεί με την πρόταση που έχει κατατεθεί για 100% πράσινο. «Η πόλη έχει κι άλλες ανάγκες» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε «Είναι ένας πολύ μεγάλος χώρος, 53 στρεμμάτων. Φυσικά το πράσινο θα κυριαρχήσει γιατί όλοι αναγνωρίζουμε την ανάγκη για ένα πολύ μεγάλο πάρκο όμως θα εξυπηρετηθούν και άλλες ανάγκες με χρήσεις που θα είναι κοινωφελείς και κοινόχρηστες (αθλητισμός, εκπαίδευση) και σε καμία περίπτωση επιχειρηματικές». Επανέλαβε πως πάρα πολύ σύντομα θα ανοίξει στο δημοτικό συμβούλιο ο διάλογος για να καθοριστούν οι επιτρεπόμενες χρήσεις, με στόχο να καταρτιστεί το master plan και οι τελικές υπογραφές να μπουν μέσα στο καλοκαίρι.

Νωρίτερα, ο κ. Διάκος είχε εκφράσει την επιφύλαξή του ως προς το ενοίκιο, με τον Δήμαρχο πάντως να απαντά πως το ποσό είναι ασήμαντο για το μέγεθος του Δήμου Χανίων αλλά και το ελάχιστο δυνατό σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος.

«Να προχωρήσει γρήγορα για να ανασάνει η πόλη» ζήτησε από την πλευρά του ο κ. Διάκος, ο οποίος έκανε λόγο για μια ευκαιρία να απολαμβάνουν οι πολίτες των Χανίων «πραγματική αναψυχή και όχι αναψυχή… lifestyle»!

«Όχι σε εξορύξεις και ανανεώσιμες πηγές με επιχειρηματικούς όρους

Ακόμη, μετέφερε στον δήμαρχο την εναντίωση των οικολόγων – πρασίνων με κάθε είδους εξορυκτική δραστηριότητα ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ανανεώσιμες πηγές τονίζοντας πως ναι μεν τάσσονται υπέρ, αλλά με την αυστηρή προϋπόθεση η ανάπτυξή τους να μην γίνεται με τον επιχειρηματικό, νεοφιλελεύθερο τρόπο και να υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις περιοχές Natura.

Βάμβουκας: Να περιοριστούμε στο φυσικό αέριο

«Συμφωνώ με τα περισσότερα, είναι και δική μου φιλοσοφία τα περισσότερα» απάντησε ο κ. Βάμβουκας. Για τις εξορύξεις, σχολίασε ότι είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να φαίνεται πολύ κερδοφόρα όμως συχνά βγαίνει εις βάρος των τοπικών κοινωνιών και ευχήθηκε οι εξορύξεις στην Κρήτη να περιοριστούν στο φυσικό αέριο «που νομίζω ότι δεν δημιουργεί θέματα» όπως ανέφερε.

Για τις ανανεώσιμες πηγές, τοποθετήθηκε θετικά, αρκεί, όπως είπε, η ανάπτυξη της Κρήτης να γίνεται με τρόπο που δεν δημιουργούν προβλήματα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook