Σύρος σκηνοθέτης αναπαριστά τον εμφύλιο σε ένα συγκλονιστικό βίντεο

σύρος-σκηνοθέτης-αναπαριστά-τον-εμφύ-309244

Ο Σύρος σκηνοθέτης Amer al-Barzawi οπτικοποίησε την ταχεία και καταστροφική αλλαγή της χώρας του από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου, το 2011, σε ένα βίντεο διάρκειας ενός λεπτού.

Το ταινιάκι φέρει τον τίτλο «Fade to black» και πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Farah Presley – εκείνη και ο σκηνοθέτης είναι ζευγάρι και ζουν στην Τουρκία από τα τέλη του 2014 όταν καταστράφηκε το σπίτι τους στη Ράκα και η πόλη τους έγινε προπύργιο των τζιχαντιστών. Το βίντεο ξεκινά με την ηθοποιό να χαμογελά καθώς περιβάλλεται από ευτυχία και έναν «χαρούμενο» ηλιόλουστο ουρανό για να τον διαδεχτεί η μαυρίλα του θανάτου και του πολέμου.

«Μια μέρα, απαγορεύτηκε το κάπνισμα. Την επομένη μέρα, τα αγόρια δεν έπρεπε να κυκλοφορούν με κορίτσια στο δρόμο. Μετά από ένα μήνα, τα αγόρια δεν έπρεπε να κυκλοφορούν με κορίτσια στο σχολείο. Μετά τα κορίτσια έβαλαν χιτζάμπ. Μετά, είπαν, ‘’δεν θέλουμε να σπουδάζετε ιστορία, φυσική, μαθηματικά, θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό’’… Το ότι είμαι μουσουλμάνος δεν σημαίνει ότι όλα αυτά δεν μου φαίνονται πρωτόγνωρα και παράξενα», είπε ο σκηνοθέτης στο PBS.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook