Σόου Τραμπ στο Νταβός: Έφτασε με έξι ελικόπτερα αλά… ήρωας Χόλιγουντ | Photos + Video

σόου-τραμπ-στο-νταβός-έφτασε-με-έξι-ελι-642902

Χωρίς αμφιβολία, η άφιξη του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στο Νταβός της Ελβετίας για το φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έκλεψε την παράσταση.

Ο Τραμπ, που δεν ικανοποιείται με το απλό, ήταν στο επίκεντρο μιας χολιγουντιανής επιχείρησης που στήθηκε ώστε να φτάσει ασφαλής στο Νταβός, εντυπωσιάζοντας τόσο τους υπόλοιπους ηγέτες, όσο και τον απλό κόσμο.

Στο συνεδριακό κέντρο του Νταβός τον περίμενε με ανυπομονησία πλήθος κόσμου, που ήθελαν να τον δουν από κοντά.

Ο πλανητάρχης έφτασε με τον προεδρικό ελικόπτερο, συνοδευόμενος από έξι ακόμη στρατιωτικά ελικόπτερα, ενώ πάνω από την ελβετική πόλη πετούσαν δύο ελικόπτερα της αστυνομίας, τα οποία επόπτευαν τους δρόμους και καθοδηγούσαν τις κινήσεις στις επίγειες δυνάμεις, με στόχο να αποφευχθεί τυχόν συνάντηση των διαδηλωτών που είχαν κατακλύσει τους δρόμους, με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Τραμπ και η συνοδεία του – έξι στρατιωτικά ελικόπτερα – φτάνουν στο Νταβός

Παράλληλα, ελεύθεροι σκοπευτές είχαν παραταχθεί σε διάφορα στρατηγικά σημεία, ακόμη και στην ταράτσα του κτιρίου που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Ο κόσμος πάντως δεν πτοήθηκε από τα μέτρα ασφαλείας και συγκεντρώθηκε με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να καταγράψει με την κάμερα του κινητού την άφιξη του Αμερικανού προέδρου ή ακόμα και να βγάλει μια σέλφι μαζί του!

«Θα μπορέσουμε να πετάξουμε προς το μέρος του αντικείμενα;» διερωτήθηκε μια κυρία. «Έχω ένα μήλο στην τσάντα μου» πρότεινε μια άλλη δίπλα της, ένας διάλογος που αποτυπώνει πως ο αμερικανός πρόεδρος εμπνέει… αντικρουόμενα συναισθήματα στο πλήθος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε είσοδο στις 15.45 ώρα Ελλάδας, χαιρέτισε τους πολίτες, και υποσχέθηκε: «Θα περάσουμε δύο ημέρες γεμάτες πάθος».

Ωστόσο, υπήρχαν και κάποιοι που δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους: Μια θαυμάστριά του φώναξε «Ναι, πρόεδρε» και άπλωσε το χέρι της προς το μέρος του κρατώντας ένα βιβλίο, εκείνος σταμάτησε προκειμένου να της γράψει μια αφιέρωση.

Η 58χρονη Ντέμπορα Ο Χάρα Ρουσκόφσκι δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό της. «Λατρεύω όσα εκείνος αντιπροσωπεύει, το είχαμε ανάγκη έπειτα από οκτώ χρόνια» διακυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Είναι πολύ-πολύ αξιαγάπητος» διαβεβαίωσε η ίδια δείχνοντας το βιβλίο, ένα σύγγραμμα όπου αναλυόταν εάν η εκλογή του Τραμπ στον προεδρικό θώκο ήταν ή όχι ένα «θεϊκό σχέδιο». Ο τίτλος του βιβλίου: «Ο Θεός και ο Τραμπ».

Οι πρώτες δηλώσεις

Ο Τραμπ, άμα τη αφίξει του στο Νταβός, έδωσε συνέντευξη στο δίκτυο CNBC «αδειάζοντας» τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν και προκαλώντας μία αλυσίδα αντιδράσεων στα διεθνή χρηματιστήρια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τάχθηκε υπέρ ενός «ισχυρού δολαρίου», παρά τις δηλώσεις του Μνούτσιν, ο οποίος την Τετάρτη είχε αναφερθεί στα οφέλη ενός αδύναμου δολαρίου. Η αξία του δολαρίου «θα πρέπει να βασίζεται στην ισχύ της χώρας» είπε ο κ. Τραμπ σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNBC. «Το δολάριο θα γίνεται ολοένα και ισχυρότερο και τελικά θέλω να δω ένα ισχυρό δολάριο», συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι τα σχόλια του Μνούτσιν παρερμηνεύτηκαν.

Η δήλωση του κ. Μνούτσιν οδήγησε σε ράλι του ευρώ, ωστόσο μετά τη συνέντευξη του κ. Τραμπ, το δολάριο ανέκτησε το χαμένο έδαφος. Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, που είχε ξεπεράσει, για πρώτη φορά από το 2014, το συμβολικό όριο των 1,25 δολαρίων, υποχώρησε ξανά στα 1,24 δολάρια.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook