«Σχολικές διακοπές» τεσσάρων ημερών προτείνουν οι ξενοδόχοι

σχολικές-διακοπές-τεσσάρων-ημερών-119649

xionia paidiaTην περίοδο 3-7 Μαρτίου που ακολουθεί το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας – Στόχος να πάνε εκδρομή οι οικογένειες – Η πρόταση έχει γίνει δεκτή από το υπ. Τουρισμού

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι βρίσκεται μια επι σειρά ετών πρόταση της ομοσπονδίας ξενοδόχων για μια ενδιάμεση περίοδο διακοπών στα σχολεία όλης της χώρας προκειμένου οικογένειες να έχουν τη δυνατότητα για ολιγοήμερες διακοπές κατά τη χειμερινή περίοδο.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Κωνσταντίνο Λεβέντη, που μίλησε στο protothema.gr, η πρόταση για «Σχολική Ανάπαυλα», όπως είναι ο τίτλος της, έχει γίνει ήδη δεκτή από το υπουργείο Τουρισμού. Μάλιστα κατά τον κ. Λεβέντη το θέμα συζητήθηκε και κατά την πρόσφατη συνάντηση των εκπροσώπων του τουρισμού με τον πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε τις σχετικές οδηγίες στους συναρμόδιους υπουργούς. Για το λόγο αυτό, προσθέτει ο κ. Λεβέντης, τις επόμενες ημέρες θα έχουμε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, για να εξετάσουμε την υλοποίηση της πρότασής μας.

Η «Σχολική Ανάπαυλα» προβλέπει το κλείσιμο των σχολείων για τέσσερις ημέρες, με τους ξενοδόχους να προτείνουν την περίοδο 3-7 Μαρτίου που ακολουθεί το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας προκειμένου να δημιουργηθεί μια περίοδος πέντε ημερών. Ο κ. Λεβέντης εξηγεί στο protothema.gr ότι το κενό των τεσσάρων ημερών κλειστών σχολείων θα μπορούσε να καλυφθεί από την περικοπή ημερών από άλλες περιόδους με κλειστά σχολεία (π.χ. Χριστούγεννα). Όπως συμπληρώνει αντίστοιχοι θεσμοί λειτουργούν εδώ και χρόνια σε άλλες χώρες κυρίως της βόρειας Ευρώπης.

Στόχος μας, καταλήγει ο κ. Λεβέντης, είναι να ενεργοποιηθούν οι οικονομίες κλίμακος από την μετακίνηση των εκδρομέων για την περίοδο αυτή.

 

Πηγή : protothema.gr

One thought on “«Σχολικές διακοπές» τεσσάρων ημερών προτείνουν οι ξενοδόχοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook