Σφοδρή αντιπαράθεση με φόντο την υπόθεση Κατρούγκαλου

σφοδρή-αντιπαράθεση-με-φόντο-την-υπόθ-228044

katrougalosΠλήρη στήριξη παρέχει το Μέγαρο Μαξίμου στον Γ. Κατρούγκαλο, έπειτα από τις εξηγήσεις του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», που τον εμφανίζει να λαμβάνει δικηγορική προμήθεια από δημοσίους υπαλλήλους για την επαναπρόσληψή τους (Πατήστε εδώ και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα).

Μιλώντας στον realfm 97.8, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε ότι «ο κ. Κατρούγκαλος έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις», ενώ τόνισε πως ο υπουργός όχι μόνο δεν προσπάθησε να κρυφτεί, να κλείσει το θέμα, αλλά ο ίδιος έδωσε τις απαντήσεις σε δημόσια θέα.

Το Σάββατο κυβερνητικές πηγές σημείωναν σχετικά με το θέμα ότι «ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ καλά θα κάνουν τώρα να αποσύρουν τις ανακοινώσεις τους κατά του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά τις δηλώσεις του τελευταίου».

Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για ανυπόστατο δημοσίευμα της εφημερίδας, επεσήμαναν «τέσσερα ψέματα και μία αλήθεια» και υπογράμμιζαν ότι «καλά θα κάνουν όλοι να θυμούνται ότι το “ψέμα έχει κοντά ποδάρια”, όπως λέει και ο λαός μας».

Κατρούγκαλος: Η ιστορία πάσχει λογικά

Μιλώντας στον realfm 97.8, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, τόνισε πως «η ιστορία πάσχει λογικά» αφού είχε προαναγγείλει ότι όλοι οι διαθέσιμοι θα επιστρέψουν στο δημόσιο, ενώ δήλωσε περήφανος που υπερασπίστηκε ανθρώπους οι οποίοι είχαν βρεθεί στον δρόμο.

«Εγώ είμαι ο ενδιάμεσος στόχος», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπογραμμίζοντας ότι στόχος του δημοσιεύματος ήταν να πλήξει την κυβέρνηση σε αυτό που συνιστά ένα από τα βασικά της ατού, την ηθική υπεροχή της απέναντι στην προηγούμενη κατάσταση.

Εξήγησε, δε, πως ακόμη και αν οι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα επιστρέψουν στην εργασία τους οι δικηγόροι που έχουν υπογράψει τα εργολαβικά συμφωνητικά δεν θα πάρουν τη δικηγορική προμήθεια καθώς δεν θα υπάρξει επιστροφή αναδρομικών.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Σε ανακοίνωσή της, την Κυριακή, η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι «όπως φαίνεται, ο αντιμνημονιακός αγώνας για κάποιους ήταν με το αζημίωτο. 12% το κεφάλι! Όμως ευθύνη δεν έχει μόνο ο κ. Κατρούγκαλος, αλλά και η Κυβέρνηση που τον καλύπτει».

«Όπως αποδεικνύεται το ήξεραν εδώ και καιρό και τον κρατούσαν! Και ακόμη δεν τον έχουν αποπέμψει…», τονίζει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης.

Το Ποτάμι σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «υπάρχει όντως ένα θέμα τάξεως. O κ. Κατρούγκαλος υπηρετεί σε μια κυβερνητική θέση, η οποία έχει διεπαφή με το επάγγελμα που ασκούσε πριν τοποθετηθεί σ’ αυτήν.»

«Για το ζήτημα αυτό πρέπει να δώσει εξηγήσεις τόσο ο ίδιος όσο και ο Πρωθυπουργός, που τον επέλεξε. Να πάψουν να κρύβονται πίσω από διαδικαστικά και νομικά φύλλα συκής», τονίζει το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη.

«Ο αντιμνημονιακός αγώνας δεν γίνεται με ποσοστά επί δικών. Δεν γίνεται, δηλαδή, με άμεσο οικονομικό όφελος», δήλωσε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και πρόσθεσε:

«Είναι άλλο πράγμα να αναλαμβάνεις ως επαγγελματίας, ως δικηγόρος, να διεκδικήσεις, απέναντι σε νόμους που πέταξαν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους ή τους στερούν το δικαίωμα να είναι μόνιμοι σε μια δουλειά, που δουλεύουν για χρόνια και άλλο πράγμα είναι να συμβάλεις σ’ αυτό τον “αντιμνημονιακό αγώνα” και να εκλέγεσαι πολιτικά εισπράττοντας 10% – 12% επί της δίκης και πάει λέγοντας».

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχεται ότι έχει αναλάβει υποθέσεις υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα, όπως οι σχολικοί φυλακές, υποθέσεις που είναι εκκρεμείς. Μπορεί να πει πόσες τέτοιες υποθέσεις έχει αναλάβει ο ίδιος με εργολαβικό δίκης ή χωρίς εργολαβικό, με αμοιβή κατά τον κώδικα περί δικηγόρων;

«Επίσης πόσες τέτοιες υποθέσεις έχει αναλάβει, όχι ο ίδιος ατομικά, αλλά η δικηγορική εταιρεία στην οποία ήταν μέχρι το Μάιο 2014 και πόσες η νέα εταιρεία που έκανε μετά;»», τονίζεται.

Πηγή:real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook