«Σφαγή» σε Μαθηματικά και Φυσική

σφαγή-σε-μαθηματικά-και-φυσική-69740

mathites apotelesmataΑναρτήθηκαν στα σχολεία και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας οι βαθμολογίες των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΒ ‘Β που διαγωνίστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους μπαίνοντας ΕΔΩ  και πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Σήμερα αναρτώνται επίσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.minedu.gov.gr τα πρότυπα των Μηχανογραφικών Δελτίων των ΓΕΛ / ΕΠΑΛ-Β΄ και των ΕΠΑΛ-Α΄, ώστε οι υποψήφιοι να προετοιμάζονται για την ηλεκτρονική υποβολή που πρόκειται να ξεκινήσει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr .

Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α΄ θα ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων στις αρχές Ιουλίου.

Στο μεταξύ οι τελευταίες πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας,  αναφέρουν ότι τεράστια θα είναι φέτος τα ποσοστά αποτυχίας στα Μαθηματικά και τη Φυσική, ενώ επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις για μεγάλη πτώση των βάσεων στις Πολυτεχνικές και Φυσικομαθηματικές Σχολές της χώρας.

 

Μοναδική εξαίρεση στην γενική εικόνα πτώσης των βάσεων στα πανεπιστήμια φέτος είναι το πρώτο επιστημονικό πεδίο (νομικές, ανθρωπιστικές σπουδές) όπου δεν μειώθηκαν τελικά οι εισακτέοι στις σχολές της «κορυφής».

Προκύπτει, έτσι, το συμπέρασμα ότι θα υπάρξει μικρή άνοδος βάσεων από τις βαθμολογίες των 16.000 μορίων και κάτω, λόγω της συνολικής μείωσης των εισακτέων στο πεδίο αυτό.

Πάντως στα ΤΕΙ, αντίθετα, λόγω της μείωσης των εισακτέων αναμένονται ανοδικές τάσεις στα περισσότερα επιστημονικά πεδία (1ο, 2ο, 4ο και 5ο).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook