ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν.Δ. έχει αλλεργία σε αλλαγές που διευρύνουν τα δημοκρατικά δικαιώματα

συριζα-η-ν-δ-έχει-αλλεργία-σε-αλλαγές-π-279706

Δριμεία κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση της σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, στην οποία κατηγορεί τη Ν.Δ. ότι έχει «αλλεργία» σε «αλλαγές που διευρύνουν τα δημοκρατικά δικαιώματα, όπως αυτό της απλής αναλογικής και της διεύρυνσης του δικαιώματος της ψήφου στη νέα γενιά».

«Αποτελεί ύψιστη προσβολή για τη νέα γενιά να χαρακτηρίζονται ‘ανώριμοι’ και ‘μη διαθέτοντες πολιτικό κριτήριο’ οι νέοι άνθρωποι ηλικίας 17 ετών» επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τη Ν.Δ. «αντί για μαθήματα -αλά καρτ- ευρωπαϊσμού να ρίξει μια ματιά στις κατευθυντήριες γραμμές του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη διεύρυνση του δικαιώματος στην ψήφο στη νέα γενιά».

Όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου – με αφορμή άρθρο του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. στα «Νέα», αλλά και συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ – «εξίσου προσβλητικοί για τη νέα γενιά είναι και οι ισχυρισμοί του κ. Κουμουτσάκου περί “εκμαυλισμού” της νέας γενιάς με τη θέσπιση της ψήφου στα 17 έτη».

«Ας μην κρίνει η Νέα Δημοκρατία εξ ιδίων τα αλλότρια», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε ό,τι αφορά τις ψήφους της Χρυσής Αυγής αναφέρει ότι η Ν.Δ. πρέπει «να φρεσκάρει τη μνήμη της» καθώς «η θεωρία των δύο άκρων, ο κ. Μπαλτάκος και ο κ. Κρανιδιώτης, δεν έπεσαν από τον ουρανό».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει την πρόταση για τον νέο εκλογικό νόμο «σταθμό στην πορεία του εκδημοκρατισμού των θεσμών« και «πάγιο αίτημα της Αριστεράς και των προοδευτικών», ενώ καλεί «κάθε πολιτικό κόμμα που επικαλείται την εμβάθυνση της δημοκρατίας και διατείνεται ότι εμπιστεύεται την βούληση των πολιτών, να το αποδείξει έμπρακτα, στηρίζοντας την πρόταση».

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook