Συρία: Σοκάρουν οι εικόνες σταύρωσης ανταρτών από τζιχαντιστές | Photos

συρία-σοκάρουν-οι-εικόνες-σταύρωσης-α-142219

stavrosi1Μόνο σοκ μπορούν να προκαλέσουν οι εικόνες από τη σταύρωση δύο ανδρών σε κεντρική πλατεία της Ράκα στη Βόρειο Συρία.

Οι δύο νεαροί άνδρες διακρίνονται με δεμένα τα μάτια και με αιματοβαμμένο το κεφάλι, ενώ ο ένας εκ των δύο φέρει πλακάτ που γράφει: «Αυτός εδώ πολέμησε τους μουσουλμάνους και πυροδότησε εκρηκτικά σε αυτό το σημείο».

crucifixion1Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες ελήφθησαν από περαστικούς, οι οποίοι στη συνέχεια τις ανήρτησαν στο Twitter σαν να επρόκειτο για αξιοθέατο. Μάλιστα, σε κάποιες από τις λήψεις απεικονίζονται πολίτες που περπατούν δίπλα από τους νεκρούς, αλλά και κάποια παιδιά που παρατηρούν τις σορούς των νεαρών και φαίνονται απόλυτα εξοικειωμένα με την ιδέα του θανάτου και δη, της σφαγής.

crucifixion2Λίγες ημέρες αργότερα, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) ανέλαβε την ευθύνη για τη σταύρωση και την εκτέλεση πέντε ακόμα ανθρώπων στην περιοχή, τονίζοντας ότι τα θύματα είχαν εμπλακεί σε υπόθεση κατασκοπίας και απόπειρα δολοφονίας των επικεφαλής του ΙΚΙΛ.

Όπως ανέφερε επικεφαλής της ομάδας «Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά», Ιμπραήμ Αλρκουάουι, η ΙΚΙΛ έχει καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, απειλώντας καθημερινά τους κατοίκους.

Μάλιστα, όπως είπε σε αμερικανικό δίκτυο, οι νεκροί ήταν αντάρτες που στο παρελθόν πολέμησαν κατά του συριακού καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Θέλουν να διατηρήσουν τον έλεγχο. Κάνουν τα πάντα για να φοβίσουν τον κόσμο. Για αυτό το λόγο σκοτώνουν δημόσια», συμπλήρωσε ο άνδρας.

Σύμφωνα, πάντως, με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεν είναι η πρώτη φορά που το ΙΚΙΛ σταυρώνει ανθρώπους, καθώς στις 16 Απριλίου με τον ίδιο τρόπο εκτελέστηκε ένας άνδρας που κατηγορήθηκε για «κλοπή από έναν μουσουλμάνο».

Όλα αυτά την ώρα που το καθεστώς Άσαντ κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από τις φονικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας τοξικές χημικές ουσίες και ενώ η Δαμασκός έχει δεσμευτεί να απομακρύνει από τη χώρα ολόκληρο το χημικό της οπλοστάσιο και στη συνέχεια να το καταστρέψει μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Πηγή: protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook