Συντριβή αεροσκάφους στη Νότια Γαλλία με 148 επιβαίνοντες | Δεν υπάρχουν επιζώντες

συντριβή-αεροσκάφους-στη-νότια-γαλλί-228647

aeroplano708Ένα επιβατικό αεροσκάφος τύπου Airbus A-320 έπεσε στις Άλπεις, στη Νότια Γαλλία.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στο αεροσκάφος επέβαιναν 142 επιβάτες, 2 πιλότοι και 4 μέλη πληρώματος.

Τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους, που εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ, με αριθμό πτήσης 4U9525, έχουν εντοπιστεί από δύο ελικόπτερα που έσπευσαν στο σημείο όπου χάθηκε το ίχνος του Airbus από τα ραντάρ. Στην περιοχή σπεύδουν 80 πυροσβέστες και 200 αστυνομικοί. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας δήλωσε πως θα είναι μια δύσκολη επιχείρηση, ενώ κάτοικος της περιοχής δήλωσε πως είδε το αεροσκάφος να πέφτει σε μια εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, που μπορούν να προσεγγίσουν μόνο ελικόπτερα. Διαφορετικά μπορεί να φτάσει κανείς εκεί μόνο περπατώντας επί τουλάχιστον τρεις ώρες.

flight-awareΣύμφωνα με το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 09:47 (τοπική ώρα) και εξαφανίστηκε 40 λεπτά μετά την απογείωσή του και ενώ πετούσε στα 6.800 πόδια.Ο υπουργός μεταφορών της Γαλλίας επιβεβαίωσε πως ο πιλότος εξέπεμψε σήμα κινδύνου αναφερόμενος σε μια «μη φυσιολογική κατάσταση» πριν αρχίσει η κάθοδος του αεροσκάφους που κατέληξε στην συντριβή. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν καλές, άρα προς το παρόν αποκλείεται το ενδεχόμενο η συντριβή να έχει σχέση με κάποια καταιγίδα ή ένα έντονο καιρικό φαινόμενο.

Σύμφωνα με το Le Parisien, η Germanwings είναι εταιρεία χαμηλούς κόστους, θυγατρική της Lufthansa. Ιδρύθηκε το 2002 και έχει στόλο 80 αεροπλάνων.

xartis_9Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι «είναι απίθανο να υπάρχουν επιζώντες». «Μέσα είχαν επιβιβαστεί 148 άτομα. Οι συνθήκες του δυστυχήματος, που παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστες, μας επιτρέπουν να θεωρήσουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν επιζώντες» δήλωσε συγκεκριμένα ο Φρανσουά Ολάντ και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη την ταυτότητα των θυμάτων, αλλά υπέθεσε ότι «πιθανόν να υπάρχουν πολλά θύματα να είναι Γερμανοί».

xartis_10Στο σημείο εκτός από τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, σπεύδουν στο σημείο της τραγωδίας και η υπουργός Οικολογίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ και ο υπουργός Μεταφορών. Ο υπουργός Μεταφορών, Αλέν Βινταλί, μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε: «Δεν υπάρχει κανένας επιζών».

unnamed6789Σύμφωνα με το flightradar24 πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους τύπου αεροσκάφους Α320 και παρελήφθη τον Νοεμβριο του 1990.

Η αεροπορική εταιρεία στο Twitter έγραψε αρχικά ότι είχε πληροφορίες από τα μέσα ενημέρωσης για ένα ατύχημα και λίγο αργότερα ενημέρωνε πως θα κάνει ενημέρωση μόλις έχει πληροφορίες.

tweets-9876

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook