Συνταξιούχος έπνιξε τη σύζυγό του γιατί δεν μπορούσε να τη φροντίζει άλλο

συνταξιούχος-έπνιξε-τη-σύζυγό-του-για-487045

Ένας 88χρονος που περνούσε τον καιρό του δίπλα στην εδώ και 70 χρόνια σύζυγό του τη σκότωσε τελικά, την επομένη μάλιστα που αρνήθηκε για άλλη μια φορά τη βοήθεια των κοινωνικών υπηρεσιών της Αγγλίας.

Ο Douglas Addison καταδικάστηκε για τον φόνο της επίσης 88χρονης συζύγου του Avis σε αυτό που ο δικαστής χαρακτήρισε ως «μια πολύ θλιβερή υπόθεση».

Το δικαστήριο άκουσε πως ήταν παντρεμένοι για 70 κοντά χρόνια και όλοι τους χαίρονταν όταν έκαναν αυτούς τους μεγάλους περιπάτους τους σε χωριό της Κορνουάλης πιασμένοι πάντα χέρι-χέρι. Η σύζυγος έπασχε από άνοια και ο άντρας της, παρά και τη δική του εύθραυστη υγεία, είχε αφιερωθεί στο προσκέφαλό της.

Η Avis βρέθηκε όμως νεκρή από ασφυξία στο κρεβάτι της τον Φεβρουάριο του 2017 και έφερε σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι, πιθανότατα από το μπαστουνάκι του Douglas. Ένας γιατρός και μια υπάλληλος των κοινωνικών υπηρεσιών επισκέφτηκαν το ηλικιωμένο ζευγάρι την επομένη του φόνου, όπως είχαν κάνει και την προηγούμενη ημέρα της ανθρωποκτονίας, και βρήκαν τον άντρα στο παράθυρο και τη σύζυγο νεκρή στο κρεβάτι.

Ο Douglas καταδικάστηκε ερήμην για τον φόνο της συζύγου του και θα περάσει τα χρόνια που του απομένουν σε ειδική πτέρυγα ψυχιατρείου. Η εισαγγελέας Anna Vigers είπε στο δικαστήριο: «Ο κύριος Addison δεν είναι εδώ επειδή δεν είναι καλά. Δυστυχώς, υποφέρει και αυτός από άνοια. Η υπόθεση είναι τραγική». Ο σύζυγος είχε αρνηθεί επανειλημμένως τη βοήθεια των κρατικών υπηρεσιών, λέγοντας πως μπορεί να βοηθά αυτός τη σύζυγό του και την εύθραυστη ψυχική της υγεία, καθώς αμφότεροι «ξεθώριαζαν», όπως είπε ο δικηγόρος του.

«Όλα έγιναν απλώς παρά πολλά», δήλωσε η εισαγγελέας για την τραγική κατάληξη μιας μεγάλης αγάπης που φαινόταν να αντέχει στον χρόνο και σε πείσμα των γηρατειών…

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook