Συντάξεις: Ολη η απόφαση- βόμβα για τα όρια ηλικίας

συντάξεις-ολη-η-απόφαση-βόμβα-για-τα-ό-276107

Με την προσθήκη έως και 17 ετών επιπλέον εργασίας στις πλάτες χιλιάδων ασφαλισμένων, η κυβέρνηση έσβησε πριν από λίγο άλλο ένα «προαπαιτούμενο» από τη λίστα των «49».

Η απόφαση για τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και πλέον, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από την 01/01/2022 και μετά δεν θα υπάρχουν άλλα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης πέραν του 62ου (εφόσον έχουν συμπληρωθεί 40 έτη ασφάλισης) και του 67ου.

Κρίσιμη ημερομηνία θεωρείται η 18η Αυγούστου. Όποιος έχει θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα πριν από τη συγκεκριμένη ημερομηνία, μπορεί να παραμείνει στην εργασία του και να αποχωρήσει όποτε το επιθυμεί. Τουλάχιστον αυτό αναφέρει το άρθρο 4 της απόφασης: Θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι την έναρξη ισχύος του ν.4336/2015, ήτοι μέχρι και 18.8.2015, στους Οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, λόγω συμπλήρωσης των προϋποθέσεων του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και ορίου ηλικίας, όπου αυτό προβλέπεται, δεν θίγονται και δύνανται να ασκηθούν οποτεδήποτε.

Όσοι όμως δεν έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, μπλέκουν με τους πίνακες. Πώς θα τους διαβάσουν; Από την αριστερή στήλη θα επιλέξουν την ηλικία συνταξιοδότησης στην οποία θα μπορούσαν να αποχωρήσουν αν δεν γίνονταν οι αλλαγές του Αυγούστου. Στη συνέχεια, θα επιλέξουν σε ποιο έτος θα έπιαναν το παλαιό αυτό όριο ηλικίας και έτσι, με τη βοήθεια των πινάκων, θα μπορέσουν να εντοπίσουν πότε θα φύγουν με σύνταξη. Οι πίνακες κρύβουν αυξήσεις στα όρια που ξεκινούν από τους έξι μήνες και φτάνουν μέχρι τα… 17 χρόνια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook