Συνομιλία Τσίπρα-Ολάντ για να αποφευχθούν νέα προαπαιτούμενα

συνομιλία-τσίπρα-ολάντ-για-να-αποφευχ-271745

Σε ανοιχτή γραμμή με ευρωπαίους αξιωματούχους βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να αποσυρθεί η αξίωση των πιστωτών για ψήφιση τρίτου πακέτου προαπαιτουμένων στις 7 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα Νέα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι μια τρίτη μη προγραμματισμένη ψηφοφορία μπορεί να σταθεί η αφορμή για τον κλονισμό βουλευτών που μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει θετικά και να προκαλέσει νέες απώλειες, κάτι που θα σήμαινε την πτώση του πήχη των 120 που επιτρέπει στην κυβέρνηση να νομοθετεί. Επομένως, μια τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτούσε επίσπευση των πολιτικών εξελίξεων χωρίς καν να έχει επικυρωθεί η συμφωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε όλους τους προβληματισμούς του στον Φρανσουά Ολάντ με την επισήμανση ότι ούτε στη συμφωνία της Συνόδου της Ευρωζώνης ούτε στις δύο επιστολές του υπουργού Οικονομικών προς τον ESM αναφέρεται ότι θα υπάρξει και τρίτη δέσμη προαπαιτουμένων πριν την ψηφοφορία για το νέο πρόγραμμα.

«Η εμπιστοσύνη πρέπει να είναι αμοιβαία» φέρεται να είπε στον συνομιλητή του ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, ο Ολάντ άκουσε τις ενστάσεις του Αλέξη Τσίπρα και δεσμεύτηκε να μιλήσει προσωπικά στη γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ για να της εξηγήσει τους κινδύνους που ελλοχεύουν αυτές οι εκτός προγράμματος αξιώσεις.

Πηγή : in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook