Συνεχίζει για 26η ημέρα την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός

συνεχίζει-για-26η-ημέρα-την-απεργία-πείν-189792

romanosΠαρά την ιδιαίτερα επιβαρημένη κατάσταση της υγείας του, ο Νίκος Ρωμανός συνεχίζει για 26η ημέρα την απεργία πείνας, διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές άδειες για να φοιτήσει στη σχολή που έχει περάσει και απορρίπτοντας την πρόταση για φοίτηση εξ αποστάσεως.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Mega, ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε πως παρά το λιποθυμικό επεισόδιο της Πέμπτης ο Νίκος Ρωμανός δεν διέκοψε την απεργία πείνας και πως είναι αμετάθετος στη θέση του.

Ο κ. Ραγκούσης ζήτησε να δοθεί άμεση λύση, καθώς η ζωή του Νίκου Ρωμανού βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να δώσει λύση, καθώς βλέπει «ένα κεράκι να τρεμοσβήνει, μια ζωή να κινδυνεύει».

Την ίδια ώρα, ενισχύεται το κύμα αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό. Από το βράδυ της Πέμπτης, υπό κατάληψη τελεί το κτίριο της ΓΣΕΕ στην Πατησίων, πανεπιστημιακά κτίρια όπως το ΤΕΙ Αθήνας και το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ και δημαρχεία όπως στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

Υπό κατάληψη το κτίριο της ΓΣΕΕ

Παράλληλα, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας, ακόμη και σε γειτονιές της Αθήνας. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς, όπου νοσηλεύεται ο Νίκος Ρωμανός.

 

Πηγή : in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook