Συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης με το Πανεπιστήμιο για το νέο οδικό έργο στις Βούτες

συνεργασία-περιφέρειας-κρήτης-με-το-π-556946

Η εξέλιξη του νέου οδικού έργου που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου στην ευρύτερη περιοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης στις Βούτες εξετάστηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Πρυτανεία με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης αρμόδιου για τεχνικά έργα Νίκου Ξυλούρη, του Πρύτανη Οδυσσέα Ζώρρα, του αναπληρωτή πρύτανη Παναγιώτη Τσακαλίδη, στελεχών του τμήματος συγκοινωνιακών έργων ΠΕ Ηρακλείου Χαράς Τριαματάκη, Στέλιου Σπινθάκη και του εκπροσώπου της κατασκευαστικής εταιρείας Μανόλη Καλουδάκη.

Οι Αντιπεριφερειάρχες Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Νίκος Ξυλούρης αλλά και η Πρυτανική αρχή εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την εξέλιξη του οδικού έργου, προϋπολογισμού 1.540.000 ευρώ, καθώς όπως αναφέρθηκε δημιουργείται ένας σύγχρονος αστικός δρόμος όπου προβλέπονται μεταξύ άλλων νέες πεζοδρομήσεις, ασφαλτικά, φωτισμός, σήμανση, διασφαλίζοντας την οδική ασφάλεια οδηγών και πεζών. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του έτους.

Παράλληλα στην σύσκεψη συζητήθηκε η μελέτη του νέου δρόμου που βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο και θα συνδέει οδικά το Πανεπιστήμιο, το ΙΤΕ και το ΠΑΓΝΗ με τον ΒΟΑΚ. Το έργο πρόκειται να αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά τους κόμβους Γιόφυρου και ΙΚΑ (Εσταυρωμένος) αναβαθμίζοντας οδικά ευρύτερα την περιοχή.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook