Συνεδριάζει η Ολομέλεια του ΣτΕ για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

συνεδριάζει-η-ολομέλεια-του-στε-για-το-433795

Στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να κριθεί το «μέλλον» του διαγωνισμού των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών Πανελλαδικής εμβέλειας.

Ενώπιον του ΣτΕ θα συζητηθούν οι κύριες προσφυγές των έξι καναλιών και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί MEGA, ANT1, ΣΚΑΪ, STAR, E και ALPHA στρέφονται κατά του νόμου του υπουργού Επικρατείας, κατά της απόφασης για χορήγηση μόνο τεσσάρων αδειών και κατά της απόφασης με την οποία καθορίστηκε η τιμή εκκίνησης για τους πλειοδότες στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάσκεψη της Παρασκευής υπό τον πρόεδρο του ΣτΕ Ν. Σακελλαρίου θα είναι η πρώτη, αλλά όχι και η τελευταία, καθώς εκτιμάται πως τα καίρια θέματα που έχουν τεθεί σχετικώς με την τήρηση των αρχών του Συντάγματος και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας είναι δύσκολο να εξεταστούν σε μία συνεδρίαση.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΣτΕ απέρριψε όλες τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κατατεθεί από επιχειρηματικά σχήματα που μετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία πριν από τη διενέργεια του διαγωνισμού.

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook