Συνεδριάζει εκτάκτως στις 8 το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο

συνεδριάζει-εκτάκτως-στις-8-το-απόγευμ-243109

Συνεδριάζει στις 20.00, στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι οικονομικές εξελίξεις.

Συνεχείς συσκέψεις

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

ΕΚΤ: Αμετάβλητο το όριο του ELA

Ο κ. Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο Radio 4 του BBC αναφέρθηκε στα capital controls. Ο δημοσιογράφος του βρετανικού δικτύου, Μαρκ Μάρντελ μίλησε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και όπως ο ίδιος ο συντάκτης ενημέρωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ έκανε λόγο για capital controls αλλά και το ενδεχόμενο να μείνουν κλειστές οι τράπεζες τη Δευτέρα.

«Η ΕΚΤ σκέφτεται να κόψει τη χρηματοδότηση στις τράπεζες. Αν το κάνει αυτό η Ευρώπη έχει αποτύχει», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με τον Μαρκ Μάρντελ.

Λίγο αργότερα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών με σχόλιό του στην προσωπική του σελίδα στο twitter τόνισε σχετικά με τα capital controls: «Τα capital controls μέσα σε μια νομισματική ένωση είναι αντίφαση. Η ελληνική κυβέρνηση αντιτίθεται σ’ αυτήν τη σκέψη».

Εκτός από το tweet του Γ. Βαρουφάκη, ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με την οποία «ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ποτέ δεν δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση προκρίνει την επιβολή capital controls.

Αντίθετα, επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα capital controls δεν είναι συμβατά με την έννοια της νομισματικής ένωσης».

Στο επίκεντρο το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου

Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, η οποία έλαβε τα ξημερώματα της Κυριακής την έγκριση της Βουλής, κυριαρχεί στις δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών και αξιωματούχων».

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς επεσήμανε: «Η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να διεξάγει δημοψήφισμα είναι μια απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία δεν μπορεί να επικριθεί».

Πρώτη φορά τοποθετήθηκε επισήμως στο θέμα του δημοψηφίσματος η βρετανική κυβέρνηση απαντώντας σε ερώτημα του realfm 97.8. «Καλούμε τους Έλληνες να επιλύσουν την τρέχουσα αβεβαιότητα και να εξασφαλίσουν την οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη, ανέφεραν από το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού».

«Δεν κατανοώ πώς μια εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση συμβουλεύει τους πολίτες να απορρίψουν την ευρωπαϊκή πρόταση», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Την ίδια στιγμή ο Αυστριακός καγκελάριος προειδοποιεί για τις συνέπειες ενός Grexit, ενώ καμπανάκι κρούει και η επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ Κάθριν Μαν.

Πηγή:real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook