Συναρπαστική επιχείρηση σωτηρίας στα νότια παράλια της Κρήτης | Photos

συναρπαστική-επιχείρηση-σωτηρίας-στ-269155

Μια συγκλονιστική επιχείρηση διάσωσης ενός ζεύγους Ρώσων που επέβαιναν σε ένα ιστιοφόρο, πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Αθερινόλακκου!

Το ζευγάρι των Ρώσων είχε αναχωρήσει με ένα δικάταρτο ιστιοφόρο δεκάμετρο με σημαία ΗΠΑ, από την Κάρπαθο. Προορισμός τους ήταν τα νότια παράλια της Κρήτης, όπου σκόπευαν να περάσουν μερικές ημέρες.

skafos1Ωστόσο η κακοκαιρία τους χάλασε τα σχέδια. Στα ανοιχτά νότια του Αθερινόλακκου και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στο Κουφονήσι, το σκάφος τους έπεσε σε θυελλώδες ανέμους και το ένα από τα δύο κατάρτια έσπασε ενώ – όπως ενημέρωσαν στο SOS που εξέπεμψαν άμεσα – είχαν και πρόβλημα με διαρροή καυσίμου, οπότε δεν μπορούσαν ούτε να χρησιμοποιήσουν τη μηχανή του σκάφους!

Μόλις ελήφθη το SOS – τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτη – κινητοποιήθηκε το λιμεναρχείο Ιεράπετρα και αναχώρησε το πλωτό ΛΣ 138, ενώ ειδοποιήθηκαν και αλιευτικά που βρισκόταν κοντά στην περιοχή.

Ωστόσο υπολόγιζαν χωρίς τους θυελλώδεις ανέμους και τη θαλασσοταραχή, που καθιστούσαν απαγορευτική οποιαδήποτε προσέγγιση. Το σκάφος του λιμενικού επέστρεψε άπραγο στην Ιεράπετρα, όπως και τα αλιευτικά που κατέπλευσαν στο λιμάνι του Αθερινόλακκου.

skafos2Το ζευγάρι των Ρώσων με μεγάλη προσπάθεια κατόρθωσε να διατηρήσει το αξιόπλοο του σκάφους και να παραμείνει στην περιοχή και πολύ λίγες ώρες αργότερα, μόλις φάνηκε το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησε νέα επιχείρηση διάσωσης.

Προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με τους ανέμους – που συνέχιζαν να είναι ισχυροί – έσπευσε προς βοήθεια ένα βαρύτερο πλοίο, το «Μπάλος» που εκτελεί ημερήσιες κρουαζιέρες μεταξύ Ιεράπετρας και Χρυσής.

skafos3Το πλοίο έπλευσε προς Αθερινόλακκο, και κατάφερε να προσεγγίσει το ιστιοφόρο. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και το βίντεο, το πλοίο «έδεσε» το ιστιοφόρο και το ρυμούλκησε στη συνέχεια στο λιμάνι του Αθερινόλακκου. Σιγά-σιγά κόπασαν και οι ισχυροί βοριάδες και έτσι η επιχείρηση διάσωσης στάθηκε δυνατό να εκτελεστεί δίχως άλλα προβλήματα.

Το ιστιοφόρο παραμένει στον Αθερινόλακκο έως ότου ολοκληρωθούν οι επισκευές, οπότε θα σταθεί δυνατό να αποπλεύσει ξανά.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook