Συναγερμός από δυο βόμβες του Β΄παγκοσμίου πολέμου στον Ασπρόπυργο

συναγερμός-από-δυο-βόμβες-του-β΄παγκο-583455

Εκκενώνονται την Κυριακή περιοχές στον Ασπρόπυργο

Δύο μεγάλες βόμβες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ισχύος (500 λιμπρών/lb), εντοπίστηκαν στον χώρο της 112 πτέρυγας μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας (Αεροδρόμιο Ελευσίνας), σημαίνοντας συναγερμό.

Οι βόμβες αναμένεται να εξουδετερωθούν την Κυριακή και ήδη έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των γύρω περιοχών. Οπως μετέδωσε ο Ant1, το σημείο που θα γίνει η προσπάθεια εξουδετέρωσης των δύο βομβών συνορεύει με τη συνοικία του του Ασπροπύργου «Αεροδρόμιο». Γι’ αυτό τον λόγο οι κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν από τις οικίες τους.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, ενημέρωσε σχετικά με την επιχείρηση εξουδετέρωσης τους πολίτες που διαμένουν, έχουν επιχειρήσεις ή εργάζονται στις περιοχές – συνοικίες, «Αεροδρόμιο», «Γκορυτσά», «Τρύπα Αλεπούς», «Κόκκινη Εκκλησιά», «Ψάρι» και «Θερμοκήπια».

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων θα πρέπει να αφήσουν ανοιχτά τα τζάμια των σπιτιών και των άλλων εγκαταστάσεων τους, για να αποφύγουν τη θραύση τους, στην απευκταία περίπτωση έκρηξης, εξαιτίας του ωστικού κύματος.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας αναφέρει πως η προσπάθεια εξουδετέρωσης των βομβών θα γίνει από ώρα 07:30 έως 11:00. Οπως σημειώνει η εξουδετέρωση – καταστροφή των δύο (2) μη εκραγέντων πυρομαχικών (βόμβες 500lbs) του Β’ παγκοσμίου Πολέμου, θα γίνει από την Ομάδα Εξουδετέρωσης Πυρομαχικών της 112 Πτέρυγας Μάχης (112ΠΜ).

«Για την επιχείρηση έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας εντός και εκτός Μονάδας (καθοδήγηση μέρους του ωστικού κύματος και θραυσμάτων εντός του αεροδρομίου και μείωση της έντασης του με τη δημιουργία αναχωμάτων, εκκένωση περιοχής περιμετρικά του σημείου ανεύρεσής τους) με σκοπό την αποφυγή πρόκλησης επισφαλών καταστάσεων.

Επιπρόσθετα η Μονάδα πραγματοποίησε ενημέρωση των αρμόδιων φορέων και των αστυνομικών τμημάτων των γειτονικών Δήμων (Ασπροπύργου, Μάνδρας και Ελευσίνας) δίνοντάς τους σχετικές οδηγίες για την όλη επιχείρηση».

Πηγή:ant1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook