Συνέχιση τακτικών αξιολογήσεων από το ΔΝΤ και μετά την αποχώρηση

συνέχιση-τακτικών-αξιολογήσεων-από-τ-176150

DNTΈλληνας αξιωματούχος έρχεται να »θολώσει τα νερά» στις δηλώσεις της κυβέρνησης περί απεμπλοκής της Ελλάδας από το ΔΝΤ. Συγκεκριμένα, μετά από τις χθεσινές συνομιλίες με την επικεφαλής του ΔΝΤ ο Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε πως η Ελλάδα έχει ξεκινήσει επισήμως συζητήσεις για τον τερματισμό της βοήθειας του ΔΝΤ στη χώρα, αλλά θα συνεχίσει να έχει τακτικές αξιολογήσεις μετά από τη διάσωση, από το ΔΝΤ.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το ΔΝΤ είναι βαθύτατα αντιδημοφιλές για την επιμονή του στις περικοπές με βάση το πρόγραμμα διάσωσης, και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ελπίζει ότι η διακοπή των δεσμών με το ΔΝΤ θα βοηθήσει στην αλλαγή πορείας της πολιτικής τύχης του.

«Όλα είναι στο τραπέζι, οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει. Το ΔΝΤ είναι θετικό διότι θεωρεί πως έχει συμβάλει στην πρόοδο στην Ελλάδα», δήλωσε αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών μετά από μια συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde.

«Το ΔΝΤ συνεχίζει με μια αξιολόγηση μετά το πρόγραμμα σε κάθε χώρα που δανείζει. Θα έχουμε μία σχέση με το ΔΝΤ αλλά όχι με τους ίδιους όρους».

Όπως επισημαίνει το Reuters, ο ρόλος του ΔΝΤ στην Ελλάδα αφότου φύγει, αναμένεται να έχει πολιτικές επιπτώσεις στην κυβέρνηση, η οποία θέλει να παρουσιάσει την αποχώρηση του ΔΝΤ ως μια λήξη της επιτήρησης από τον οργανισμό, ενώ η αντιπολίτευση δηλώνει ότι τίποτα δεν θα τελειώσει ουσιαστικά, μόνο τύποις.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει στήριξη από την ΕΕ με τη μορφή προληπτικής πιστωτικής γραμμής ή αλλιώς, κάτι που θα έρθει με τίμημα ορισμένες μεταρρυθμίσεις.

Πηγή: capital. gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook