Συνέχισε κανονικά τις επισκέψεις της η Κουντουρά, μετά τα επεισόδια στα Χανιά | Photos

συνέχισε-κανονικά-τις-επισκέψεις-της-703791

Συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς και φορείς στη Χερσόνησο Ηρακλείου, είχε την Τρίτη η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, παρά τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να ακυρώνει τις προγραμματισμένες επισκέψεις της στην ανατολική Κρήτη, μετά τα επεισόδια στα γραφεία των ΑΝΕΛ στα Χανιά (δείτε εδώ)

Στον Δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη

Η Υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε στη Χερσόνησο Ηρακλείου με τον Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Γιάννη Μαστοράκη για όλα τα θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Απασχόλησης και Πολιτισμού κ. Ευθύμιος Μουντράκης, και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Τσαντηράκης.

Συζητήθηκαν ειδικότερα τα θέματα που αφορούν σε τουριστικές υποδομές μεταξύ των οποίων και το ζήτημα της μαρίνας Μαλίων, ώστε να λυθούν οι παθογένειες του παρελθόντος και να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποπεράτωση του έργου που αποτελεί ζωτικής σημασίας για την περιοχή και αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξή της.

Επίσης, συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στην δημόσια τουριστική εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειών του Υπουργείου για την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών του δομών στην Κρήτη και των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης και κατάρτισης εποχιακά ανέργων και απασχολούμενων στον τουρισμό που θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Νοέμβριο. Εξετάστηκαν ακόμη οι προτεραιότητες στον προορισμό που δημιουργεί η μεγάλη αύξηση της τουριστικής κίνησης άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα, με στόχο την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Η κα Κουντουρά ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που απασχολούν τους τοπικούς φορείς και αφορούν μεταξύ άλλων την αστυνόμευση και συναρμοδιότητες με άλλα υπουργεία με στόχο την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και της ολοένα αυξανόμενης τουριστικής κίνησης. Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η στενή και διαρκής συνεργασία για την προώθηση όλων των αναπτυξιακών ζητημάτων.

Συναντήσεις με εκπροσώπους του τουρισμού στη Χερσόνησο

Η Υπουργός στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επαφών της στην Κρήτη με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, πραγματοποίησε συνεχείς συναντήσεις στην Χερσόνησο Ηρακλείου με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ενοικίασης Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών Κρήτης, κ. Γιώργο Μπαμιεδάκη, και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, κ. Στράτο Μαγκουσάκη.

Ο κ. Μπαμιεδάκης, ενημέρωσε την Υπουργό για τη μεγάλη αύξηση στον κύκλο εργασιών του κλάδου των ενοικιαζόμενων οχημάτων στην Κρήτη από τις αρχές του έτους και της έθεσε τα θέματα που τους απασχολούν που συνδέονται με την τεράστια αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Με τον κ. Μαγκουσάκη, συζήτησαν τα θέματα που αφορούν τον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων και για τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής του, και επιμέρους ζητήματα που αφορούν τα όρια ηλικίας των οχημάτων, τα τέλη κυκλοφορίας και την ασφάλεια των επιβατών.

Επιπλέον, συζητήθηκαν τα θέματα υποδομών και οδικών δικτύων και ζήτησαν από την Υπουργό να μεταφέρει τα αιτήματά τους στα αρμόδια υπουργεία.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook