Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρας: «Θα κερδίσουμε όλες τις μάχες»

συνέδριο-συριζα-τσίπρας-θα-κερδίσο-440843

Ξεκίνησαν το απόγευμα οι τετραήμερες εργασίες του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο, με σύνθημα «Με την Αριστερά μπροστά για τη Ελλάδα που μας αξίζει. Κοινωνική Δικαιοσύνη – Δημοκρατία – Δίκαιη Ανάπτυξη».

Οι εργασίες ξεκίνησαν με τις ομιλίες του Πάνου Ρήγα και του Αλέξη Τσίπρα ενώ θα χαιρετίσουν ο Πιερ Λοράν, ο Άντρος Κυπριανού και ο Σελαχαντίν Ντεμιρτάς.

Η ομιλία Τσίπρα

» Η ιστορία θυμάται την αριστερά στα δύσκολα για να προστατεύσει τους πιο αδύναμους για να σταματήσει τη καταστροφή. Η έκβαση της πολυεπίπεδης σύγκρουσης θα είναι καθοριστική για την πορεία της Ευρώπης στον 21ο αιώνα. Η Ελλάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παίξουν και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη μάχη. Η Αριστερά που δεν διστάζει να αναλάβει το ιστορικό καθήκον, να σηκώσει στους ώμους της την ευθύνη για την έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Και αυτόν τον αγώνα έχουμε υποχρέωση να μη τον παρατήσουμε. Αυτόν τον αγώνα έχουμε υποχρέωση να τον κερδίσουμε. Είναι ιστορική υποχρέωση. Και θα τον κερδίσουμε», τόνισε μεταξύ άλλων, ο Αλ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου είπε χρακτηριστικά:

«Πήγαμε μέχρι εκεί που καμία κυβέρνηση που θα σκεπτόταν με ιδιοτελή κριτήρια, δεν θα επέλεγε να πάει. Και πήγαμε για να τιμήσουμε τη λαϊκή εντολή και για να δείξουμε σε όλο το πλανήτη τη δύναμη του δίκιου και της ψυχής ενός ολόκληρου λαού.Δεν μπορούσαμε να πάμε πιο πέρα. Γιατί πιο πέρα δεν ήταν το κόστος για εμάς. Το κόστος θα ήταν για την Ελλάδα και για τις εργαζόμενες τάξεις. Πήραμε λοιπόν μια δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση».

«Η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί απο όλους πρόσθεσε. Η αόριστη προτροπή κάντε εσέις τα μαθήματα σας και βλέπουμε δεν περνάει .Η αξιολόγηση θα κλείσει και θα τηρήσουν όλοι τη συμφωνία, αλλά θα τηρηθούν και οι συμφωνίες για το χρέος».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε επίσης στην αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη καθώς και στις νέες εσωτερικές συγκρούσεις.

«Η πρώτη αξιολόγηση έκλεισε ουσιαστικά το περασμένο Μάιο, έκλεισε προχθές και τυπικά.

Η Συμφωνία του Ιούλη είναι σαφής.Και όπως εμείς τη τηρούμε αψηφώντας το κόστος, έτσι αναμένουμε και απαιτούμε να τηρηθεί και από τους εταίρους μας. Pacta sunt servanda.Όπως θα έλεγαν και οι φίλοι μας στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες.»

Τηλεοπτικές άδειες

«Ο διαγωνισμός για τις άδειες μετά από 27 χρόνια εσκεμμένης ασυδοσίας, είναι πια μια πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που αποτελεί μια μεγάλη τομή για το πολιτικό μας σύστημα.Γιατί για πρώτη φορά θέτει τις προϋποθέσεις να χτυπηθεί το φαινόμενο της διαπλοκής που βασάνισε το τόπο για πολλά χρόνια και αποτελεί και μια από τις αιτίες της κρίσης και της χρεοκοπίας. Θέτει όμως τις προϋποθέσεις.

Είναι η αναγκαία συνθήκη.Όχι η αναγκαία και ικανή συνθήκη.Γιατί η μάχη με το παλιό και διεφθαρμένο πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο και ενδεχομένως και τους επίδοξους νέους μιντιάρχες, δε θα είναι απλή και εύκολη υπόθεση.Θα είναι διαρκής και καθημερινή προσπάθεια αγώνα.»

Από τη Ν.Δ. θα χαιρετίσει ο Κωστής Χατζηδάκης, από το ΠΑΣΟΚ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, από το Ποτάμι ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, από την Ένωση Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης και από τους ΑΝ.ΕΛ. ο Πάνος Καμμένος.

Την πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για χαιρετισμό, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποδέχθηκε το ΚΚΕ και η ΛΑΕ. Επίσης, στο συνέδριο έχουν προσκληθεί οι Οικολόγοι Πράσινοι, το ΠΡΑΤΤΩ (του Νίκου Κοτζιά), η ΕΚΙΕΑ (του Φώτη Κουβέλη), η Κοινωνική Συμφωνία (της Λούκα Κατσέλη) και η Κοινωνία Πρώτα.

tsipras1

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook