Συνάντηση Τσίπρα – Τουσκ στο Μέγαρο Μαξίμου

συνάντηση-τσίπρα-τουσκ-στο-μέγαρο-μα-332977

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έχει το πρωί της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας. Βασικό θέμα στην ατζέντα είναι η πρόταση Τουσκ για τις μεταρρυθμίσεις που ζητεί η Βρετανία ώστε να παραμείνει κράτος-μέλος της ΕΕ. Θεωρείται, ωστόσο, βέβαιο ότι η συζήτηση θα επικεντρωθεί και στο προσφυγικό.

Η συνάντηση, άλλωστε, διεξάγεται λίγα 24ωρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής (18-19 Φεβρουαρίου) και μία ημέρα πριν τις επαφές του έλληνα πρωθυπουργού με τους Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Άνγκελα Μέρκελ και Αχμέτ Νταβούτογλου στις Βρυξέλλες.

Για την κυβέρνηση η εβδομάδα που διανύουμε κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στο προσφυγικό. Στην τριμερή συνάντηση με Μέρκελ και Νταβούτογλου αναμένεται να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στις περιπολίες στο Αιγαίο για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και θα συμμετάσχει και στη δωδεκαμερή μίνι Σύνοδο για το Μεταναστευτικό, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα δοθούν και οι κατευθυντήριες γραμμές για τη διαχείριση του Προσφυγικού σε επίπεδο ΕΕ.

Οι συζητήσεις διεξάγονται με φόντο τις πιέσεις που ασκούν οι «τέσσερις του Βίζεγκραντ» για κλείσιμο των βόρειων ελληνικών συνόρων. Ωστόσο η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ τάσσεται υπέρ μιας ευρωπαϊκής λύσης, διαμηνύοντας διά του προέδρου της Γκιόρκι Ιβάνοφ πως τα Σκόπια «δεν έχουν κανένα συμφέρον να επωμισθεί η Ελλάδα όλο το βάρος».

Πηγή : in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook