Συνάντηση Περιφερειάρχη με το Προεδρείο του ΣΕΤΕ για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης

συνάντηση-περιφερειάρχη-με-το-προεδρ-594292

Η ενδυνάμωση της συνεργασίας Αυτοδιοίκησης και της νέας διοίκησης του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του Προέδρου του Συνδέσμου Γιάννη Ρέτσου.

Παράλληλα στη συνάντηση έγινε αναφορά για την αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης επισημαίνοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της, τις δυνατότητες ανάπτυξης του ποιοτικού-εναλλακτικού τουρισμού με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου προς όφελος της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Στη συνάντηση στη Περιφέρεια ήταν επίσης παρόντες τα μέλη του Προεδρείου και της Διοίκησης του ΣΕΤΕ, Γ.Γ. ΣΕΤΕ Γιώργου Βερνίκου, του μέλους της διοίκησης Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, του γενικού Διευθυντή Γιώργου Αμβράζη, του γενικού διευθυντή Ηλία Κικίλια, της γεν. διευθύντριας Ιωάννας Δρέττα, και του διευθυντή προγραμματισμού του ΣΕΤΕ Μιχάλη Κυριακίδη, του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου τουρισμού Μιχάλη Βαμιεδάκη και του πρώην Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Ανδρέα Μεταξά.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του μετά την συνάντηση ανέφερε: «Ενώνουμε δυνάμεις για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα για τη προβολή, ενίσχυση της Κρήτης, στο εξωτερικό και αυτό το κάνουμε με τη συνεργασία των τουριστικών φορέων και των ξενοδόχων.

Μόνο με τη συνεργασία μπορούμε να πετυχαίνουμε καλύτερα αποτελέσματα να δούμε τα λάθη τα οποία ενδεχομένως έχουν γίνει και πώς μπορούμε να βελτιωνόμαστε.  Το βασικό βέβαια το οποίο ετέθη είναι οι  υποδομές που πρέπει να βελτιωθούν πρέπει να δούμε μία καλύτερη διαχείριση του τουριστικού ρεύματος αλλά πάνω από όλα να έχουμε ένα ποιοτικότερο τουρισμό που αυτός είναι ο στόχος να δούμε πως μπορεί να γίνει η επιμήκυνση,  πώς μπορεί να γίνει ειδικά σε πόλεις που πληρούν τις προϋποθέσεις.  Είναι θέματα που συζητήσαμε και θα ξανασυναντηθούμε πάλι πάρα πολύ σύντομα για να δούμε πως θα έχουμε την ενίσχυση της συνεργασίας μας με τον ΣΕΤΕ».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για την συνάντηση δήλωσε: «O τουρισμός στη χώρα είναι η «ναυαρχίδα» ανάπτυξης, αποτελεί τη βασική δραστηριότητα. Είναι σαφώς μία καλή τουριστική χρονιά τα νούμερα τα οποία ο ΣΕΤΕ είχε προβλέψει τον Μάρτιο φέτος δείχνουν επαληθεύονται.  Είχαμε πει για 28,5 εκατομμύρια αφίξεις μαζί με την κρουαζιέρα υπάρχει ένα ενδεχόμενο το νούμερο αυτό να το υπερβούμε και λίγο και είχαμε μιλήσει για 14,5 δις έσοδα, περίπου 1 δις αυξημένα από πέρυσι νομίζω ότι τα 14,5 δεν θα τα φτάσουμε θα κινηθεί στα 14 δις αλλά σίγουρα και οικονομικά θα είναι καλύτερη χρονιά από πέρυσι.

Ο σκοπός της επίσκεψής μας η καινούργια διοίκηση που εξελέγη τον Μάιο, έχει αποφασίσει να έρθει πολύ πιο κοντά στην κοινωνία και πολύ πιο κοντά στην πηγή παραγωγής αυτού του πλούτου,  θέλουμε να ενισχύσουμε το τουριστικό μας προϊόν να το εμπλουτίσουμε να ανεβάσουμε την προστιθέμενη αξία του και κατ επέκταση την τιμή πώλησης του θέλοντας να φέρουμε περισσότερες έσοδα στη χώρα για να το κάνουμε αυτό λοιπόν ερχόμαστε πιο κοντά στην κοινωνία προσπαθούμε να βάλουμε στην κουβέντα για τον τουρισμό και άλλους τομείς της Οικονομίας στην αγροδιατροφή,  επίσης να εμπλέξουμε και τον πολιτισμό διότι θεωρούμε ότι όλα αυτά αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του τουριστικού μας προϊόντος μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει ουσιαστική διασύνδεση παρότι πάρεις αρκετά μέρη της Ελλάδος, ένα από τα οποία είναι και η Κρήτη.  Θεωρούμε όμως ότι πετυχαίνοντας ανοίγοντας την κουβέντα και πετυχαίνοντας τελικά αυτό το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε σαφώς ο τουρισμός θα είναι η βαριά βιομηχανία τα επόμενα χρόνια και σαφώς το εισόδημα Θα αυξάνεται χρόνο με το χρόνο».

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook