Συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου των Ρομά στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

συνάντηση-με-εκπροσώπους-του-σωματεί-645330

Έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη, και πρότασης της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, κας Θεανώς Βρέντζου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου των Ρομά στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, προκειμένου να βρεθεί λύση στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χανιώτικη κοινότητα των Ρομά.

Τόσο ο κ. Βουλγαράκης όσο και η κα Βρέντζου τόνισαν ότι, η Κοινωνική ενσωμάτωση αποτελούν βασική προτεραιότητα για το θέμα των Ρομά.

Η Περιφέρεια Κρήτης ήδη από το 2017 με ιδίους πόρους, ξεκίνησε δράσεις υποστήριξης των Ρομά, προκειμένου τα παιδιά να μπορούν να συνεχίζουν & να παρακολουθούν μαθήματα στα σχολεία μεταξύ των άλλων ( διένειμε είδη ένδυσης, υπόδησης, & σχολικά είδη) σε 168 παιδιά στον Δήμο Ηρακλείου.

Για το 2018 θα γίνουν δράσεις κατάρτισης για τους εγγεγραμμένους στο ΤΕΒΑ (στα παιδιά) , θα διανεμηθούν είδη ένδυσης – υπόδησης- σχολικά.

Για το θέμα της μετεγκατάστασης που αποτελεί α΄ προτεραιότητα για τους Ρομά του Ν. Χανίων, βασική προϋπόθεση είναι η εξεύρεση χώρων μετεγκατάστασης από τον Δήμο Χανίων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook