Συμβόλαιο θανάτου η βόμβα στον 42χρονο επιχειρηματία Ανδρεαδάκη | Συλλήψεις και στην Κρήτη

συμβόλαιο-θανάτου-η-βόμβα-στον-42χρονο-ε-74911

«Συμβόλαιο θανάτου» κρύβεται πίσω από το πακέτο – βόμβα που εξερράγη και τραυμάτισε σοβαρά τον 42χρονο επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη τον Ιούνιο του 2012, στη Βουλιαγμένη.

andreadakis

Η γλάστρα παραδόθηκε στον επιχειρηματία, στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Ήρας 18, στις 15 Ιουνίου του 2012.

Την ώρα που ο επιχειρηματίας έπιασε στα χέρια του τη γλάστρα σημειώθηκε η έκρηξη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά εφτά άτομα, όλοι τους Έλληνες.

Πρόκειται για έναν 41χρονο επιχειρηματία, έγκλειστο στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού, ένα 44χρονο πυροσβέστη, τέσσερις άνδρες ηλικίας 49, 46, 42 και 27 ετών, καθώς και μία 27χρονη γυναίκα. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Πατρίς» στα πλαίσια των ερευνών συνελήφθησαν χθες ένας άνδρας σε χωριό του Ηρακλείου και μια γυναίκα στην περιοχή της Ιεράπετρας.

Το σχέδιο της δολοφονίας, σύμφωνα με τη ΕΛ.ΑΣ., οργάνωσε ο 49χρονος ο οποίος από τον Μάιο του 2012, αναζητούσε άτομο για να δολοφονήσει τον επιχειρηματία με πιστόλι.

Η αμοιβή για το «συμβόλαιο θανάτου» ήταν τα 50.000 ευρώ.

Ο 49χρονος, ύστερα από μεσολάβηση του πυροσβέστη, ανέθεσε στον 46χρονο να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου» και του υποσχέθηκε το ποσό των 25.000 ευρώ, ως προκαταβολή.

Ωστόσο, ο 46χρονος έκανε πίσω και δεν εκτέλεσε το συμβόλαιο θανάτου, επειδή δεν του δόθηκε το συμφωνημένο ποσό.

Τελικά, το «συμβόλαιο θανάτου» ανέλαβε να εκτελέσει ο 42χρονος, με δύο ακόμα άτομα σε βοηθητικό ρόλο, έναν άνδρα και μία γυναίκα, ηλικίας 27 ετών.

Στις 15 Ιουνίου του 2012, οι τρεις τους έβαλαν μπρος το σχέδιο δολοφονίας.

Πήγαν σε ανθοπωλείο στη Βούλα, όπου η γυναίκα αγόρασε φυτό σε γλάστρα, προκειμένου την ίδια ημέρα να παραδοθεί από υπαλλήλους στον επιχειρηματία, μαζί με το παγιδευμένο δέμα-δώρο και το φάκελο.

Στη συνέχεια, η ίδια τηλεφώνησε στο κατάστημα για να επιβεβαιώσει την παράδοση-παραλαβή των αντικειμένων από τον επιχειρηματία.

Οι τρεις δράστες, για να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους από τις Αρχές, πήγαν στην Κόρινθο, όπου διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο για δύο ημέρες.

Από τους επτά εμπλεκόμενους συνελήφθησαν με εντάλματα σύλληψης οι πέντε και ειδικότερα οι τέσσερις άνδρες και η γυναίκα, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα στον 10ο τακτικό ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών για να απολογηθούν.

Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε, ο 41χρονος βαρύνεται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, και στην προκληθείσα τελικά βαριά σωματική βλάβη του επιχειρηματία.

Από τους συγκατηγορούμενούς του, τέσσερις άνδρες και η γυναίκα, κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη με πρόθεση κατά συναυτουργία και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και τις εκρηκτικές ύλες, ενώ ο 44χρονος πυροσβέστης για πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook