Χανιά | Διπλάσιοι άριστοι σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα! Συγχαρητήρια παιδιά!

χανιά-διπλάσιοι-άριστοι-σε-σχέση-με-τη-48042

vathmologiesΟι υποψήφιοι των Χανίων ξεχώρισαν και φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις, συνεχίζοντας την «παράδοση» στην επιτυχία που έχει η πόλη και της οποίας της πραγματικές διαστάσεις δείχνουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών που σας παρουσιάζει σήμερα το zarpa.gr.

Σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, το ποσοστό των υποψηφίων από τα Χανιά που πέτυχε βαθμολογίες πάνω από 18, είναι εντυπωσιακά μεγαλύτερο από το αντίστοιχο ποσοστό των υποψηφίων όλης της Ελλάδας, όπως προκύπτει συγκρίνοντας τον πίνακα με την κλιμάκωση της βαθμολογίας ανά μάθημα σε πανελλαδικό επίπεδο (που δόθηκαν στην δημοσιότητα από το υπουργείο τη περασμένη εβδομάδα) με τον αντίστοιχο πίνακα για τα Χανιά (που μας εστάλη από την διεύθυνση β’βάθμιας εκπαίδευσης σήμερα).

Μάλιστα, σε πολλά μαθήματα, το ποσοστό είναι διπλάσιο, ακόμα και υπερδιπλάσιο, όπως για παράδειγμα στα Μαθηματικά Θετικής Κατεύθυνσης, όπου στα Χανιά, το 33,7% των παιδιών έγραψε πάνω από 18 (!) την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό για ολόκληρη την Ελλάδα, είναι μόλις 15,12%. Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα της Βιολογίας Θετικής (μάθημα βαρύτητας για επιστήμες υγείας) όπου περισσότεροι από τους μισούς υποψηφίους (55,2%) έγραψαν από 18-20, με μόλις το 33,38% πανελλαδικά να έχει ανάλογη επίδοση.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στα άλλα μαθήματα της θετικής κατεύθυνσης. Στη Φυσική, πάνω από 18 έγραψε το 36% των υποψηφίων στα Χανιά, οι διπλάσιοι δηλαδή σε σχέση με το αντίστοιχο πανελλαδικό ποσοστό που είναι 18,03%. Στη Χημεία, πάνω από 18, έγραψε το 48,5% των υποψηφίων στα Χανιά σε σχέση με 26,97% σε πανελλαδικό επίπεδο.

Όσον αφορά την Γενική Παιδεία, ακόμα και στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας που παραδοσιακά έχει τους λιγότερους αριστούχους, η διαφορά είναι εντυπωσιακή, όπως βλέπετε και στους παρακάτω πίνακες ενώ το ίδιο ισχύει και για την Βιολογία!

Στην Θεωρητική Κατεύθυνση, ακριβώς διπλάσιοι είναι οι «αριστούχοι» στα Αρχαία Ελληνικά (10% στα Χανιά – 5% στην Ελλάδα) αλλά και στο ιδιαίτερα απαιτητικό μάθημα της Ιστορίας με το 33,7% των υποψηφίων στα Χανιά, να πετυχαίνει βαθμολογίες πάνω από 18 την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό πανελλαδικά είναι 15,34%. Τέλος, εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις και στο μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας που είναι και το «κλειδί» για τα τμήματα του 5ου πεδίου, με έναν στους δύο Χανιώτες υποψηφίους να γράφουν πάνω από 18!

vathmologies

Πίνακας 1: Η κλιμάκωση της βαθμολογίας ανά μάθημα στο νομό Χανίων

vathmologies-panelladikes

Πίνακας 2: Η κλιμάκωση της βαθμολογίας ανά μάθημα για όλη τη χώρα

Καλοί καθηγητές στα δημόσια σχολεία, έξυπνα και μελετηρά παιδιά, καλά φροντιστήρια, υποστηρικτικοί γονείς… ωραίο κλίμα; Όποια κι αν είναι η «συνταγή» της επιτυχίας, σίγουρα αυτά είναι τα βασικά συστατικά της! Συγχαρητήρια λοιπόν!

zarpa.gr

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook