Συγχαρητήρια Λαγκάρντ στον Τσίπρα – Αναγκαία η ελάφρυνση του χρέους

συγχαρητήρια-λαγκάρντ-στον-τσίπρα-α-642697

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, συνεχάρη τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Νταβός και τον διαβεβαίωσε για τη συνεχιζόμενη στήριξη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σε ανακοίνωσή της μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η κυρία Λαγκάρντ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήταν ευχαρίστησή μου να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Τσίπρα στο Νταβός σήμερα. Τον συνεχάρην για την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα, ένα κλίμα που αποτυπώθηκε επίσης στην πρόσφατη ανακοίνωση του Eurogroup και διαβεβαίωσα τον πρωθυπουργό για τη συνεχιζόμενη στήριξη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής. Υπογράμμισα, επίσης, ότι η ολοκλήρωση της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων και η παροχή ελάφρυνσης χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους είναι αναγκαία για να στηρίξουν μία βιώσιμη ανάπτυξη και μία επιτυχή έξοδο από την επίσημη χρηματοδότηση αργότερα φέτος. Ο πρωθυπουργός και εγώ συμφωνήσαμε να εργασθούμε μαζί στην κατεύθυνση αυτών των κοινών στόχων».

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε συναντηθεί με τον Επίτροπο, αρμόδιο για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί.

topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook