Συγκλονιστικό | Βρέθηκαν φωτογραφίες των πρώτων ασθενών που υποβλήθηκαν σε εγχείρηση εγκεφάλου

συγκλονιστικό-βρέθηκαν-φωτογραφίες-252897

ImageHandler (1)Εδώ και περισσότερες από 3 δεκαετίες, οι φοιτητές του πανεπιστημίου Γέιλ επισκέπτονται το σκοτεινό υπόγειο της σχολής τους, για να μελετήσουν τους εκατοντάδες ανθρώπινους εγκεφάλους που φυλάσσονται εκεί μέσα σε μεγάλα δοχεία με φορμαλδεΰδη.

sur-1Ωστόσο, το ανατριχιαστικό δωμάτιο περιείχε ένα ακόμη μυστικό που δεν γνώριζε το προσωπικό της ιατρικής σχολής. Μία τεράστια συλλογή ασπρόμαυρων φωτογραφιών που απεικονίζουν μερικούς από τους πρώτους ασθενείς που υποβλήθηκαν ποτέ σε εγχείριση εγκεφάλου.

sur-2Πρόκειται για ασθενείς του Δρ. Χάρβεϊ Κούσινγκ, ενός πρωτοποριακού νευροχειρουργού που κληροδότησε τη συλλογή, μαζί με τους εγκεφάλους, στο Γέιλ μετά τον θάνατό του το 1939.

sur-3Η τεράστια συλλογή ανακαλύφθηκε πρόσφατα και περιλαμβάνει συνολικά 10.000 φωτογραφίες ασθενών που εγχείρησε ο γιατρός την περίοδο 1900-1930. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η προσπάθεια μετατροπής τους σε ψηφιακή μορφή έχει ξεκινήσει ήδη, ώστε αυτό το πολύτιμο υλικό να καταστεί διαθέσιμο σε φοιτητές ιατρικής σε όλο τον κόσμο.

sur-4

sur-5

sur-6

sur-7

sur-8protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook