Συγκλονιστική αφήγηση της γυναίκας που είδε το σώμα θύματος της πτήσης MH17 να πέφτει στην οροφή της

συγκλονιστική-αφήγηση-της-γυναίκας-π-266470

Εχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από το αεροπορικό δυστύχημα των Μαλαισιανών αερογραμμών που συγκλόνισε τον κόσμο. Η ηλικιωμένη Ινα Τιπούνοβα, που βρήκε το πτώμα ενός επιβάτη του ΜΗ17 στην κουζίνα της, περιγράφει την εμπειρία της, καθώς οι μνήμες είναι ακόμα νωπές.

Η ίδια βρισκόταν στο σπίτι φίλων της στο χωριό Rozsypne όταν ο πύραυλος χτύπησε το Boeing 777 των Μαλαισιανών αερογραμμών.

Η εκκωφαντική έκρηξη τους τρόμαξε καθώς έβλεπαν τη φωτιά, τον καπνό και τα συντρίμμια να γεμίζουν τον ορίζοντα. «Φαινόταν σαν κομφετί να πέφτουν από τον ουρανό» είπε.

Το ακόμα πιο σοκαριστικό είναι ότι «έβρεξε» και πτώματα. Πολλά από τα 298 θύματα της πτήσης MH17 προσγειώθηκαν στα χωράφια, κάποια στους δρόμους του χωριού, άλλα σε κήπους.

Αλλά σε μια αλλόκοτη τροπή της μοίρας, ένα έσπασε την στέγη του σπιτιού του Ινα και έπεσε μέσα στην κουζίνα της. Η ίδια επέστρεψε σπίτι για να βρει το γυμνό σώμα της νεαρής γυναίκας πεσμένο στο δωμάτιο.

Ένα χρόνο μετά, καθώς η πρώτη επέτειος της του φρικτού δυστυχήματος της Malaysia Airlines πλησιάζει και ο πόλεμος στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζει να απειλεί τις ζωές των στρατιωτών και των πολιτών, η Ινα μίλησε στην Daily Mail για την ημέρα που τη στοίχειωσε, όταν αντίκρισε το σώμα της νεαρής γυναίκας στη κουζίνα της.

«Δεν ήξερα γιατί συνέβη αυτό και γιατί έπεσε στη στέγη μου. Ισως ήταν η μοίρα. Σε κανένα άλλο σπίτι δεν είχε πέσει σώμα. Υπήρχαν πολλά στους δρόμους και σε κήπους. Αλλά μόνο σε μένα συνέβη αυτό»

Μέσα στην ετοιμόρροπη κουζίνα της, η τρύπα στην οροφή υπάρχει ακόμα. Κάτω από τις κατσαρόλες, τα τηγάνια και τα άδεια ράφια, το μόνο που απομένει να θυμίζει το περιστατικό είναι μία λευκή κηλίδα χλωρίου.

«Μου έδωσαν ορισμένες χημικές ουσίες για να καθαρίσω το χώρο όταν την πήραν. Θυμάμαι ότι είχε πολύ όμορφα, περιποιημένα χέρια. Τα νύχια της ήταν βαμμένα ροζ. Δεν έχω ξεχάσει» λέει η Ινα στην Daily Mail.

Η χήρα μητέρα δύο παιδιών αρνείται ότι έχει τραυματιστεί ψυχολογικά: «Εχασα το πρώτο μου γιο 10 χρόνια πριν από την κατάρρευση των ανθρακωρυχείων. Μετά από αυτό, τίποτα δεν θα μπορούσε πραγματικά να με σοκάρει» εξηγεί.

Αλλά παραδέχεται ότι σκέφτεται συχνά το κορίτσι που βρήκε στην κουζίνα της.

«Θέλω να γνωρίσω τους συγγενείς της, να δω φωτογραφίες της όταν ήταν μικρή, να μάθω κάτι γι’ αυτήν. Αλλά δεν ξέρω τίποτα. Τίποτα απολύτως. Μόνο ότι ήταν από την Ασία» λέει.

«Ισως η οικογένειά της θα ήθελε επίσης να με συναντήσει, να μιλήσει μαζί μου και να δει το μέρος που πέθανε η κόρη τους. Γι ‘αυτούς, ίσως θα ήταν ένας τρόπος να κλείσει ο κύκλος» καταλήγει.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook