Συγκλονίζουν οι υποθέσεις παιδεραστίας στην Βρετανία: εμπλοκή 261 επωνύμων!

συγκλονίζουν-οι-υποθέσεις-παιδεραστ-251071

kakopoihshΑποτροπιασμό προκαλεί η είδηση πως 261 πολύ σημαντικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων πολιτικοί, γαλαζοαίματοι και άνθρωποι του θεάματος, εμπλέκονται σε υποθέσεις παιδεραστίας στην Βρετανία.

Οι βρετανικές αρχές έχουν ανακρίνει πάνω από 1.400 άνδρες για υποθέσεις που συνδέονται με το σκάνδαλο παιδεραστίας που συγκλονίζει την Βρετανία τα τελευταία χρόνια και αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2012 με πρωταγωνιστή τον γνωστό παρουσιαστή Τζίμυ Σαβίλ.

savilΟ Σαβίλ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής αστυνομίας, από τους εμπλεκόμενους, 76 άνδρες ήταν πολιτικοί, 43 από την μουσική βιομηχανία, 7 από τον αθλητικό χώρο και 135 από τον χώρο των μέσων ενημέρωσης.

Τα θύματα των παραπάνω δραστών, κακοποιήθηκαν σε 357 δημόσιους χώρους, όπως σχολεία, ορφανοτροφεία, ναούς, νοσοκομεία, φυλακές, αναμορφωτήρια, κοινοτικά κέντρα, γήπεδα και στρατιωτικές βάσεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις στην Αγγλία και την Ουαλία εκτιμούν πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν γίνει περισσότερες από 52.000 καταγγελίες που θα αφορούν περιστατικά κακοποίησης που έγιναν σε προηγούμενες δεκαετίες.

«Δεν έχω αμφιβολία ότι η επίδραση της υπόθεσης Σαβίλ έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο να αποκτήσουν τα θύματα την αυτοπεποίθηση να καταγγείλουν την κακοποίηση. Όμως αυτά τα νούμερα εγείρουν ερωτήματα για το εάν έχουν γίνει και άλλα παρόποια περιστατικά», είπε ο αστυφύλακας Σίμον Μπέιλι.

Πηγή: star.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook