Συγκίνηση στο επισκεπτήριο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς | Μίλησε με τον πατέρα του ενός ο Παυλόπουλος

συγκίνηση-στο-επισκεπτήριο-για-τους-δ-673998

Με τον πατέρα του ενός εκ των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται υπό κράτηση στις φυλακές Αδριανούπολης επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε με τον κ. Νίκο Μητρετώδη, πατέρα του Άγγελου Μητρετώδη, που μαζί με τον Δημήτρη Κούκλατζη βρίσκονται κλεισμένοι για 36η μέρα στις φυλακές. Κατά τη συνομιλία τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να μεταφέρει στους δύο στρατιωτικούς τις ευχές του για Καλή Ανάσταση, τόσο κυριολεκτικά, όσο και μεταφορικά.

Πηγές της προεδρίας της Δημοκρατίας ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο κ. Παυλόπουλος τόνισε στον κ. Μητρετώδη ότι

η γενναιότητα και το ήθος των δύο στρατιωτικών αποδεικνύουν την τεράστια υπεροχή της Ελλάδας σε επίπεδο Ιστορίας, Πολιτισμού και Δημοκρατίας.

Τσίπρας: «Άγγελε και Δημήτρη, όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας»

«Άγγελε και Δημήτρη, όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας» αναφέρει σε μήνυμά του και σε προσωπικό τόνο ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς -τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη- που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου, όταν και συνελήφθησαν στις Καστανιές Έβρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει πως είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων η άμεση απελευθέρωσή τους.

O πρωθυπουργός στη δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Άγγελε και Δημήτρη, όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς των δύο κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών, με αφορμή την επίσκεψή τους στις φυλακές Αδριανούπολης, είχε σήμερα και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε στους γονείς τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Παράλληλα, τους ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο κρατούμενους εν όψει του Πάσχα.

Σε φορτισμένο κλίμα το επισκεπτήριο

Οι γονείς των δύο στρατιωτικών συνάντησαν τα παιδιά τους στις φυλακές Αδριανούπολης. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο, λόγω και των ημερών του Πάσχα, που φέτος περνούν με αγωνία για την τύχη των δύο στρατιωτικών.

Για πρώτη φορά, οι γονείς είδαν τα παιδιά τους, χωρίς να τους χωρίζει το διαχωριστικό τζάμι, μια δυνατότητα που δίνεται από τον κανονισμό των φυλακών μια φορά το μήνα.

Πριν το επισκεπτήριο, οι οικογένειες των στρατιωτικών βρέθηκαν στο ελληνικό προξενείο, προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook