Συγκίνησε την Ελλάδα η Στεφανίδη στην απονομή του χρυσού μεταλλίου | Video

συγκίνησε-την-ελλάδα-η-στεφανίδη-στην-570441

Τις χρυσές φιλοδοξίες της για το μέλλον αποκάλυψε η ασυναγώνιστη στο άλμα επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, λίγο μετά την πτήση της στην κορυφή του κόσμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Λονδίνου και αφού χθες το βράδυ κρέμασε στο στήθος της το χρυσό μετάλλιο. Ακουσε τον ελληνικό εθνικό ύμνο. Συγκινήθηκε και συγκίνησε όλους μας.

Η 27χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια πρόσθεσε στη βρετανική πρωτεύουσα το βράδυ της Κυριακής μία ακόμα, την 4η της διαδοχική, πρωτιά σε κορυφαία αγωνιστικό ραντεβού του κλασικού αθλητισμού και δεν κρύβει ότι θέλει κι άλλη. «Με το που γίνεται κάτι καλό, σκέφτομαι το επόμενο.

Κατευθείαν σκέφτομαι το χρυσό στον κλειστό», ήταν τα πρώτα λόγια της παράλληλα πρωταθλήτριας Ευρώπης σε κλειστό και ανοικτό στίβο και χρυσής ολυμπιονίκη, αναφερόμενης στο επόμενο σπουδαίο αγωνιστικό ραντεβού που θα γίνει επίσης επί βρετανικού εδάφους (στο Μπέρμιγχαμ 1-4 Μαρτίου 2018). Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, για το οποίο έχει προ πολλού εξασφαλίσει το εισιτήριο, καθώς το όριο είναι 4,71 μ. Η «βασίλισσα των αιθέρων» τόνισε επίσης: «Ηρθαμε εδώ για μια μεγάλη επίδοση, αλλά ήλπιζα ότι θα με πιέσει και μια αθλήτρια λίγο περισσότερο. Η δεύτερη και η τρίτη προσπάθεια στο 5,02 μ. ήταν από τα καλύτερα άλματά μου».

Σε ερώτηση αν έχει καταλάβει τι έχει καταφέρει, απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Οχι. Δεν το καταλαβαίνω και νομίζω γιατί πιθανότατα είμαι εδώ ακόμα, αγωνίζομαι, έχω άγχος. Οταν τελειώσω τη καριέρα μου ίσως καταλάβω. Προσπαθώ να μην αγχώνω τον εαυτό μου, γιατί κάνω προπονήσεις συνέχεια, βάζω στόχους ώστε να είμαι καλά στους αγώνες».

Τέλος, για τη μεγάλη αγάπη και στήριξη από τον κόσμο, επισήμανε: «Μετά το Αμστερνταμ έχω δεχτεί μεγάλη αγάπη από τους Ελληνες. Δίνουμε και λίγη δημοσιότητα παραπάνω στο στίβο που είναι ανάγκη σε τέτοιες εποχές. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους που κάθισαν και με είδαν και για την αγάπη που μου δείχνουν».

Ο θαυμασμός και η αγάπη προς την κορυφαία αθλήτρια του επί κοντώ στον κόσμο εκφράστηκε με μια σειρά από εγκωμιαστικές αναρτήσεις άλλων κορυφαίων εκπροσώπων του ελληνικού αθλητισμού αλλά και της πολιτικής.

Ανάμεσά τους ο Μίδας των κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας, ο αργυρός ολυμπιονίκης της ανοιχτής θάλασσας, Σπύρος Γιαννιώτης, και η χρυσή και χάλκινη ολυμπιονίκης του Ρίο, Αννα Κορακάκη, μέσω αναρτήσεών τους των social media, ενώ κάτι ανάλογο έπραξε και ο Κώστας Κεντέρης, ο μοναδικός έτερος Ελληνας αθλητής του στίβου που έχει καταφέρει να κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τόνισε ότι η επιτυχία της έδειξε σε όλο τον κόσμο το πώς μάχεται και πρωταγωνιστεί ο ελληνικός αθλητισμός, παρά τις δυσκολίες και προσθέτει: «Κατερίνα, σε ευχαριστούμε για όσα μας χαρίζεις, δίνοντάς μας τη δύναμη για να σηκώσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα ψηλά».

eleftherostypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook