Συγκέντρωση για τους πρόσφυγες και στα Χανιά | Photos

συγκέντρωση-για-τους-πρόσφυγες-και-στ-492322

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης υπέρ των προσφύγων μετά τους θανάτους ανθρώπων σε προσφυγικούς καταυλισμούς, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

20170131_191220Στα Χανιά η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

«Οι συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα κράτησης είναι επιεικώς απαράδεκτες. Στη Μόρια είχαμε τρεις νεκρούς και πολλές απόπειρες αυτοκτονίας. Είναι μια συγκέντρωση για να καταγγείλουμε αυτές τις συνθήκες, να απαιτήσουμε να κλείσουν τα κέντρα κράτησης να καταγγείλουμε τις πολιτικές να αναδείξουμε και την απεργία πείνας του Αιγύπτιου Μοχάμεντ Α. που έχει ζητήσει άσυλο και επίκειται η απέλασή του στην Αίγυπτο όπου κινδυνεύει η ζωή του, καθώς ο ίδιος είχε δημοσιεύσει βίντεο που δείχνει δολοφονίες διαδηλωτών» τόνισε σε δήλωσή του ο Χρήστος Πιπεράγκας, από το «Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών» και επανέφερε το αίτημα για «ανοικτά κέντρα φιλοξενίας και πρόσβαση σε σίτιση, στέγαση, περίθαλψη και σχολείο για τα παιδιά».

Ακόμη, σχετικά με την επικείμενη έλευση προσφύγων στην Κρήτη, ο κ. Πιπεράγκας, ζήτησε να σταματήσουν τα πολιτικά παιχνίδια σε βάρος τους. «Να έρθουν οι πρόσφυγες. Ο λαός των Χανίων θα τους υποδεχτεί με τις καλύτερες διαθέσεις και προθέσεις», τόνισε.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook