Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Ελευθέριος Βενιζέλος και Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος»

στρογγυλό-τραπέζι-με-θέμα-ελευθέριο-12499

eleutherios venizelosΟ Μεγάλος Πόλεμος επανέρχεται στο προσκήνιο με τη συζήτηση «Στρατηγικές επιλογές του Ελευθερίου Βενιζέλου κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου (ώρα έναρξης 19:00) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και στην οποία μετέχουν διακεκριμένοι ερευνητές και ιστορικοί. Συντονιστής θα είναι ο Νικόλαος Παπαδάκης, Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος». Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γεώργιος Πρασιανάκης, Πρόεδρος του Παραρτήματος Αττικής του Εθνικού ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος». Προλογίζει ο ιστορικός και πρώην Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Sir Michael Llewellyn-Smith [Σερ Μάικλ Λιουέλυν-Σμιθ].

Ομιλητές στο στρογγυλό τραπέζι θα είναι οι: Θάνος Βερέμης, Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένη Γαρδίκα-Κατσιαδάκη, Διευθύνουσα του Κέντρου Ερεύνης της Ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού (ΚΕΙΝΕ) της Ακαδημίας Αθηνών και Επιστημονική Σύμβουλος του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Νικόλαος Παπαδάκης, Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών (ΕΙΕΜ) «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος». Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και το Megaron Plus του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με την υποστήριξη του Παραρτήματος Αττικής του Ιδρύματος. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω Διαδικτύου από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ.) και θα είναι ανοιχτή σε όλους. Η σύνδεση θα είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 210 72.82.333, www.megaron.gr

Στα αγγλικά και ελληνικά με ταυτόχρονη μετάφραση

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook