Στράτος Τζώρτζογλου: Τα Χανιά, ο Ζορμπάς και η ζωή στην Αμερική | Photos

στράτος-τζώρτζογλου-τα-χανιά-ο-ζορμπά-565261

Ένας άνθρωπος που έχει ζήσει μία ζωή «γεμάτη» όπως λέει, ένας καλλιτέχνης φύσει και θέσει που δεν σταματά να διαβάζει και να ξεπερνά τον εαυτό του σε κάθε του βήμα, ένας ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, τραγουδιστής, μα πάνω από όλα ένας πατέρας. Ο λόγος για τον Στράτο Τζώρτζογλου, ο οποίος ζει το όνειρο του στην Αμερική, μαζί με το γιο του και ετοιμάζει σπουδαία πράγματα εντός και εκτός συνόρων.

Φωτογραφίες Γιώργος Δεσύπρης

Συναντήσαμε τον Στράτο στα όμορφα Χανιά, τα οποία επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι τα τελευταία 25 χρόνια καθώς είναι ένας τόπος μαγικός όπως λέει, είναι ο τόπος του Ζορμπά. Πολυταξιδεμένος και γεμάτος εμπειρίες, βρίσκει την ηρεμία του και την ψυχική γαλήνη στα Χανιά και στην Κρήτη, ενώ δεν χορταίνει να συναναστρέφεται με τους ανθρώπους αυτού του νησιού, βρίσκοντας αρετές και αξίες οι οποίες δεν υπάρχουν σε άλλα μέρη της Ελλάδας.
Αγαπημένα μέρη του Στράτου στα Χανιά, τα οποία έχει γνωρίσει μέσα από την φιλία του με τον Μαθιό τον Αστροπαλίτη, είναι η παλιά πόλη, ο Μπάλος, Φαλάσαρνα, το Ελαφονήσι, τα Σφακιά μα πιο πολύ ξεχωρίζει την άγρια ομορφιά που εκτείνεται πίσω από τον Σταυρό Ακρωτηρίου, καθώς όπως αναφέρει, εκεί γυρίστηκε ο Ζορμπάς και «η φύση εκεί είναι τόσο άγρια, που αν αφομοιωθείς με το τοπίο, παίρνεις λίγο από την μορφή των βράχων».
«Τα Χανιά είναι σαν μία ταινία, το ένα μέρος διαδέχεται το άλλο, σαν ένα ποτάμι που κυλάει και δεν έχει τέλος. Για μένα ο τέλειος άνθρωπος είναι ο Ζορμπάς, όπως είχε αναφέρει και ένας Ινδός φιλόσοφος, ο Όσσο, ο τέλειος άνθρωπος είναι ο Ζορμπάς Βούδας, ο Ζορμπάς με την έννοια του υλισμού, είναι ο άνθρωπος που χαίρεται την κάθε στιγμή στη ζωή του, και νιώθει ευγνωμοσύνη στο θεό για αυτή την δυνατότητα να μπορεί να εκτιμήσει τα απλά πράγματα της ζωής».

Σήριαλ και οικονομική κρίση

«Σε αυτή την δύσκολη οικονομική κατάσταση, είναι θετικό ότι γίνονται σήριαλ, ωστόσο οι συνθήκες είναι δύσκολες καθώς, μέσα σε μία ημέρα πρέπει να γυριστεί ένα επεισόδιο, την στιγμή που τις καλές εποχές, ένα επεισόδιο μπορεί να έπαιρνε και 11 ημέρες. Τότε τα σήριαλ ήταν εβδομαδιαία, τώρα είναι καθημερινά. Τα προβλήματα όμως αναφορικά με το οικονομικό είναι ίδια, καθώς ολοένα και περισσότεροι ηθοποιοί τρέχουν στα δικαστήρια γιατί δεν έχουν πάρει τα χρήματα τους από τα σήριαλ, κάτι που γινόταν και παλιά αλλά σε μικρότερο βαθμό. Εγώ φλέρταρα με την καταστροφή, λόγω αυτών των θεμάτων. Υπάρχουν ακόμα χρήματα που μου χρωστούν και δεν θα τα πάρω ποτέ».

Φόβοι και μελλοντικά σχέδια 

«Ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι να μην περάσουν κάποια χρόνια χωρίς να έχω κάνει τίποτα στην Αμερική, και πρέπει να γυρίσω στην Ελλάδα. Ωστόσο, προσπαθώ να απολαμβάνω την διαδρομή, γιατί σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός, και πάντα όταν φτάνεις στον πάτο ενός βουνού, δεν σημαίνει ότι απέτυχες, αλλά ότι είσαι στους πρόποδες ενός άλλου βουνού. Απλά πρέπει να μαζέψεις δυνάμεις και να συνεχίσεις να παλεύεις. Κάποια στιγμή θα ήθελα να ενσαρκώσω τον Ζορμπά, είτε σε Αμερικάνικη είτε σε Ελληνική παραγωγή και να κάνουμε τα γυρίσματα στο Σταυρό, όπως έγινε και το 1964″.
Φωτογραφίες Vangaman Astro

Ο Αλκιβιάδης και το κληρονομικό ταλέντο

Ο Αλκιβιάδης είναι γιος του Στράτου Τζώτζογλου και της Μαρίας Γεωργιάδου, και έχει συμμετάσχει μαζί με τους γονείς του τόσο σε παραστάσεις όσο και σε σήριαλ. Ο Αλκιβιάδης έχει στις φλέβες του το καλλιτεχνικό αίμα, καθώς σπουδάζει σκηνοθεσία στην Αμερική, στο The City College of New York, ενώ αγαπά τόσο την σκηνοθεσία όσο και την συγγραφή σεναρίων αλλά και την υποκριτική. Μέχρι στιγμής έχει δημιουργήσει τέσσερις ταινίες μικρού μήκους ενώ έχει πολλές ιδέες και γράφει συνεχώς όπως μας αναφέρει.

Ο Στράτος και η υποκριτική

Αναφορικά με την υποκριτική, ο Στράτος μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα σε Ελλάδα και Αμερική, καθώς συμμετέχει σε διάφορες παραστάσεις, ενώ ανεβάζει και δικές του. «Το 2016 έκανα τον Προμηθέα Δεσμότη, τον Ρομπέρτο Τσούκο, την Αφροδίτη με γούνα, στην Ελλάδα και στην Αστόρια ανέβασα το έργο «Σαγαπώ αλλά». Το 2017 θα κάνω τον Διόνυσο, από τις Βάκχες του Ευρυπίδη σε σκηνοθεσία Λοϊζίδη, στην Αμερική, στα αγγλικά».

Οι Αμερικανικές ταινίες στις οποίες έχει παίξει ο Στράτος Τζώτζογλου 

If I Only Knew (pre-production) Butch 2017

Michael Wardeath (post-production) Dean Peacemarker 2017

The Rainbow Experiment (post-production) Nicky Kazan 2017

Ταινίες Μικρού μήκους

Subterranean Love: Ileana & Paul Dimitru 2014

Just Cause  Mr. Brandon 2014

Τηλεοπτική σειρά

Montevideo, Bog te video!  2013

Σκηνές από το βίντεοκλιπ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στράτος όσο κάνει διακοπές στην Κρήτη, συμμετείχε και στο βίντεοκλιπ του τραγουδιού, «Χόρεψε για χατήρι μου» σε ερμηνεία Μιχάλη Πετσάκη, σε μουσική του Παναγιώτη Μαρακάκη, και σε στίχους Λιτσας Μακρυνάκη, το οποίο είναι αφιερωμένο στο «Σπίτι του ηθοποιού».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook