Στο Σύνταγμα και στο Αεροδρόμιο ψάχνουν ίχνη για τα πακέτα – βόμβες

στο-σύνταγμα-και-στο-αεροδρόμιο-ψάχνο-510630

Στα στοιχεία που βρέθηκαν πάνω στα πακέτα με τις βόμβες σε Σόιμπλε και γραφεία του ΔΝΤ αναζητούν με τη βοήθεια των γαλλικών και γερμανικών αρχών οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα.

Η πρώτη κίνηση που φαίνεται να έγινε είναι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, εκεί όπου έχει εγκατασταθεί το σύστημα ελέγχου των πακέτων που “ταξιδεύουν” για το εξωτερικό.

Από την πρώτη στιγμή, από την ώρα δηλαδή που εντοπίστηκε το πακέτο-βόμβα κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών οι ερευνητές εστίασαν στον συγκεκριμένο χώρο.

Το εξαιρετικά εξελιγμένο μηχάνημα ανίχνευσης εκρηκτικών μπορεί να μην στάθηκε ικανό να εντοπίσει την ποσότητα που επέλεξαν να βάλουν οι τρομοκράτες, έχει όμως κάποιες άλλες δυνατότητες που μπορούν να βοηθήσουν τους ερευνητές.

Το “φιλμ” με τα στοιχεία για τα πακέτα που πέρασαν από το μηχάνημα την ημέρα που στάλθηκαν τα τρομο-δεματα στον Σόμπλε και το ΔΝΤ μπορεί να δώσει σημαντικά στοιχεία.

Πρώτα απ’ όλα αναζητείται απάντηση στο εάν απεστάλησαν και άλλα δέματα τα οποία ακόμη δεν έχουν φτάσει στους παραλήπτες. Εάν δηλαδή κυκλοφορούν στην Ευρώπη και άλλες ενεργές βόμβες.

Αυτό θα φανεί ίσως στο “φιλμ” του μηχανήματος όπου ίσως, εάν καταφέρουν οι ειδικοί να τα εντοπίσουν θα μπορέσουν πιθανότατα να δουν και τον παραλήπτη ώστε να προλάβουν νέα έκρηξη ανάλογη αυτής στα γραφεία του ΔΝΤ που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας γυναίκας υπαλλήλου στα χέρια και το πρόσωπο.

Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και στη Γερμανία στα αντίστοιχα μηχανήματα ελέγχου δεμάτων και εκεί θα αναζητηθούν ύποπτα δέματα τα οποία μπορεί να έφτασαν από την Ελλάδα.

Πέρα από τα στοιχεία αυτά οι αξιωματικοί αναζητούν και το πρόσωπο του αποστολέα. Έτσι έχουν εντοπίσει όλες τις κάμερες κοντά σε σημεία αποστολής δεμάτων και ήδη ελέγχονται καρέ, καρέ τα πλάνα που έχουν καταγραφεί και ιδιαίτερα εκείνα από το κεντρικό κατάστημα της πλατείας Συντάγματος.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook