Στο σφυρί η πιο παλιά ηχογράφηση του Μπόουι

στο-σφυρί-η-πιο-παλιά-ηχογράφηση-του-μπ-721317

Στο φως ήρθε η πιο παλιά στούντιο ηχογράφηση του Ντέιβιντ Μπόουι ως τραγουδιστή και οδεύει προς δημοπράτηση τον Σεπτέμβριο.

Το 1963, ο δεκαεξάχρονος τότε Ντέιβιντ ηχογράφησε με το συγκρότημα του, τους Konrads, το «I Never Dreamed». Ο Ντέιβιντ Χάντφιλντ, ο ντράμερ του συγκροτήματος, το ανακάλυψε. «Είχαμε αποφασίσει να κάνουμε δύο ινστρουμένταλ με κιθάρες κι ένα τραγούδι… Επιπλέον, αποφάσισα ότι ο Ντέιβιντ ήταν ο καλύτερος να το τραγουδήσει και να δώσει την καλύτερη ερμηνεία. Έτσι αυτό το τραγούδι έγινε η πρώτη πρώτη ηχογράφηση σε στούντιο του Ντέιβιντ Τζόουνς (τότε), πριν 55 χρόνια» εξήγησε, σε ανακοίνωση για την Omega Auctions, ο Ντέιβιντ Χάντφιλντ.

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε για ένα ντέμο και ο Χάντφιλντ ανακάλυψε τη δική του κόπια της ηχογράφησης μέσα σ’ ένα καλαθάκι για ψωμί, όπως διαβάζουμε στον «Γκάρντιαν». Στη δημοπρασία της 11ης Σεπτεμβρίου, την ηχογράφηση θα συνοδεύουν επιστολές, λογαριασμοί, φωτογραφίες και σκίτσα για πρόμο της περιόδου που ο Μπόουι ήταν στους Konrads. Εκτιμάται ότι το σύνολο θα πιάσει τις 13.000 στερλίνες.

Ο Μπόουι ξεκίνησε στους Konrads ως σαξόφωνο. Εγκατέλειψε τη μπάντα και, το 1964, ηχογράφησε το πρώτο του σόλο σιγκλάκι, το «Liza Jane».

«Δεν υπάρχει άλλη ηχογράφηση του ντέμο με τον Μπόουι πρώτη φωνή» διευκρίνισε ο Χάντφιλντ. Πρόσθεσε ότι υπάρχει και άλλη μία ηχογράφηση του «I Never Dreamed», καθώς η Decca αρχικά τους απέρριψε αλλά αργότερα μέσα στη χρονιά τούς δέχθηκε για οντισιόν. Σε αυτήν την εκδοχή όμως, τραγουδά ο Ρότζερ Φέρις και ο Μπόουι κάνει δεύτερη φωνή.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook