«Στο σφυρί» βγάζουν Τράπεζες ξενοδοχεία στην Κρήτη

στο-σφυρί-βγάζουν-τράπεζες-ξενοδοχ-38394

xenodoxeiaΜπορεί ο τουρισμός μας να γνωρίζει ημέρες δόξας και να θυμίζει τις παλιές καλές εποχές όμως η άλλη όψη του νομίσματος δεν είναι τόσο λαμπερή.

Η είδηση για ξενοδοχεία που, λόγω χρεών, περιέρχονται στην ιδιοκτησία τραπεζών κι εκείνες τα μεταπωλούν σε νέους ιδιοκτήτες, έλληνες και ξένους, προκαλεί θλίψη και ειδικά όταν κάποια από τα ξενοδοχεία αυτά βρίσκονται στην Κρήτη, που αποτελεί τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού.

Έτσι όπως έγινε γνωστό μία ακόμη συμφωνία αγοραπωλησίας ξενοδοχείου στην Κρήτη  με πωλητή μεγάλο τραπεζικό όμιλο και αγοραστή επενδυτή, με κεφάλαια αμερικανικής προέλευσης, αποτελεί γεγονός .

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η εν λόγω μονάδα που βρίσκεται στη βόρεια παραλιακή ζώνη του Ηρακλείου, πουλήθηκε με τίμημα από 11 – 17 εκατ. ευρώ, με τη συμφωνία να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2013.

Όμως δυστυχώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για 11 ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία της Alpha Bank, η οποία τις πουλά και ανάμεσα τους βρίσκεται και ξενοδοχείο στο Λασίθι .

Δυστυχώς η κατάσταση, εξήγησε στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος των Ξενοδόχων του Ηρακλείου Νίκος Χαλικαδάκης, δεν είναι καθόλου καλή.

Πολλοί συνάδελφοί του βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση λόγω δανείων που έχουν πάρει με εξοντωτικά επιτόκια που φθάνουν μέχρι και το 12%.

Και μπορεί, όπως ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά το 2013 να ήταν μια καλή χρονιά για τον κλάδο του αλλά δεν φτάνει για να καλύψει τη χασούρα ετών .

Το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου και μέλος του ΔΣ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιάννης Οικονόμου περιγράφει γλαφυρά πως όποιο κέρδος αποκόμισαν την περσινή χρονιά, από τις αυξημένες αφίξεις τουριστών, πήγε εξ ολοκλήρου για να καλύψουν μαύρες τρύπες στην Εφορία και αλλού . Έτσι βρίσκονται στην ίδια οικονομική θέση με τα προηγούμενα χρόνια μόνο που δεν έχουν βάλει ακόμα λουκέτο.

 

Πηγή : ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook