Στο στόχαστρο Ρώσων χάκερ η εκστρατεία του Μακρόν

στο-στόχαστρο-ρώσων-χάκερ-η-εκστρατεί-526822

Στόχος Ρωσων χάκερ φέρεται να έγινε η πολιτική εκστρατεία του υποψήφιου των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με μια αναφορά μίας ομάδας έρευνας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Η ομάδα Pawn Storm, η οποία έχει συνδεθεί αρκετές επιθέσεις υψηλού προφίλ στη Δύση, χρησιμοποίησε τεχνικές «ψαρέματος» στην προσπάθειά της να κλέψει προσωπικά δεδομένα τόσο του Εμανουέλ Μακρόν όσο και μελών της ομάδας του Eμπρός!, δήλωσε η Trend Micro που έχει έδρα στην Ιαπωνία.

Η ομάδα Pawn Storm που είναι επίσης γνωστή ως APT28, πιστεύεται ότι είναι πίσω από τις επιθέσεις το περασμένο καλοκαίρι στην Αμερικανική Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή, κίνηση που φέρεται να είχε ως απώτερο σκοπό την υπονόμευση της προσπάθειας της Χίλαρι Κλίντον να εκλεγεί πρόεδρος.

Σύμφωνα με υποψίες μάλιστα, η ίδια ομάδα έχει αναπτύξει δεσμούς με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας. Την ίδια στιγμή, η Μόσχα θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της Μαρίν Λεπέν, η οποία πριν τον πρώτο γύρο μάλιστα είχε συναντήσει τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ωστόσο, τη Δευτέρα η Ρωσία αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στις γαλλικές εκλογές. «Ποιες ομάδες; Από που προέρχονται; Γιατί η Ρωσία;», αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Μοιάζει με τις ίδιες κατηγορίες που εξαπέλυσε η Ουάσινγκτον οι οποίες μέχρι σήμερα παραμένουν κενές, και δεν τιμούν τους ανθρώπους που τις έκαναν», πρόσθεσε.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook