Στο σκοτάδι η Εθνική Οδός | Παρέμβαση Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη στον Αρναουτάκη

στο-σκοτάδι-η-εθνική-οδός-παρέμβαση-αλ-303223

Ερώτηση σχετικά με την ανεπαρκή φωταγώγηση κατά μήκος του  Βόρειου Οδικού Άξονα κατέθεσαν προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης και Μανώλης Σταματάκης

Αναλυτικά:

«ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΘΕΜΑ: «Ανεπαρκής φωταγώγηση κατά μήκος του  Β.Ο.Α.Κ.»

Κε  Περιφερειάρχη,

Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν γίνει αμέτρητες συζητήσεις μεταξύ θεσμικών φορέων και κυβερνήσεων σχετικά με την αναγκαιότητα της κατασκευής του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Οι οικονομικές συγκυρίες των τελευταίων ετών όμως καθιστούν πλέον ως ρεαλιστικό στόχο την επισκευή και συντήρηση του μεγαλύτερου μέρους του οδικού δικτύου ώστε να επιτευχθεί εν μέρει και η μείωση των ατυχημάτων των οποίων σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ήδη εδώ και κάποιους μήνες έχουν γίνει ορισμένα έργα προς την κατεύθυνση αυτή (κάμερες ασφαλείας, ασφαλτόστρωση σε κάποια σημεία, καθαρισμός από δένδρα κλπ). Αυτό όμως το οποίο δεν έχει συμβεί και είναι άκρως απαραίτητο είναι η φωταγώγηση του οδικού δικτύου. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά μήκος της εθνικής οδού στο κομμάτι Χανιά-Ρέθυμνο, η φωταγώγηση στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι επιεικώς ανεπαρκής. Η ανεπάρκεια αυτή συνίσταται είτε στην παντελή έλλειψη δικτύου φωταγώγησης είτε στο ότι όπου υπάρχει το δίκτυο δεν λειτουργεί.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι στο πρόσφατο παρελθόν η Περιφέρεια Κρήτης εξασφάλισε το ποσό των 20 εκ. ευρώ για την συντήρηση του Β.Ο.Α.Κ. και δεν έχει προβεί σε καμία σχετική ενέργεια, που αφορά στην φωταγώγηση, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για το αν θα χρησιμοποιηθεί ένα μέρος του συνολικού ποσού για την συγκεκριμένη δράση.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχα, εάν είναι στις άμεσες προθέσεις σας η ανάληψη πρωτοβουλιών για την φωταγώγηση κατά μήκος του Β.Ο.Α.Κ στα σημεία που υπάρχει απόλυτη και άμεση ανάγκη.

Οι ερωτώντες

Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης

Σταματάκης Εμμανουήλ

Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Περιφερειακή ενότητα Χανίων»

zarpanews.gr

One thought on “Στο σκοτάδι η Εθνική Οδός | Παρέμβαση Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη στον Αρναουτάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook