«Στο πόδι» φοιτητές και σπουδαστές για το πρόβλημα της στέγασης στα Χανιά

στο-πόδι-φοιτητές-και-σπουδαστές-γι-736218

Στο πόδι βρίσκονται οι φοιτητές και οι σπουδαστές στα Χανιά, καθώς το πρόβλημα της στέγασης έχει εξελιχθεί σε βραχνά και ανυπέρβλητο εμπόδιο για την παραμονή τους στην πόλη και σε τελική ανάλυση για την πραγματοποίηση των σπουδών τους.

Με αφορμή αυτή την κατάσταση σήμερα ο πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών της εστίας του Πολυτεχνείου Κρήτης Φοίβος Ηλιόπουλος με το μέλος του συλλόγου των φοιτητών ΜΗΧΟΠ Κώστας Κουτσογιαννόπουλος, στο πλαίσιο συνάντησης που θα πραγματοποιούνταν με την διοίκηση του ιδρύματος και η οποία δεν  έγινε τελικά, καθώς την τελευταία στιγμή η Πρυτανεία του Π.Κ. την ανέβαλε, αναφέρθηκαν στα προβλήματα στέγασης.

Όπως ειπώθηκε, το πρόβλημα της στέγασης είναι τόσο έντονο, που σε πολλές περιπτώσεις φοιτητές αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε πως αυτή τη στιγμή οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο Κρήτης είναι περίπου 4.500 και οι εστίες μόλις 78, ενώ με την ολοκλήρωση της κατασκευής και της νέας πτέρυγας θα φθάσουν τις 200.

Τονίσθηκε επίσης πως κάθε χρόνο εισάγονται στο Π.Κ 450 πρωτοετείς φοιτητές και οι εστίες που τους διατίθενται είναι μόλις 12.

Οι εκπρόσωποι των φοιτητών κατήγγειλαν παράλληλα την Πρυτανεία του ιδρύματος πως στους στόχους της είναι η ενοικίαση των υπό κατασκευή εστιών σε καθηγητές  που θα έρχονται για κάποιο διάστημα στα Χανιά ή σε αθλητές που θα βρεθούν στην πόλη για κάποιο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα και πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του συλλόγου των φοιτητών της εστίας, ενδέχεται οι διαμένοντες φοιτητές στα δωμάτια να αναγκάζονται να τα εγκαταλείπουν τους καλοκαιρινές μήνες για να έχει την δυνατότητα το ίδρυμα να τα αξιοποιεί τους καλοκαιρινούς μήνες.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook